21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κληρώνει για το Κύπελλο Ελλάδας

Η κλήρωση της ημιτελικής φάσης των αγώνων του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (15/01, 13.00), στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, στο Μαρούσι.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 13.00 και θα μεταδοθεί σε απευθείας διαδικτυακή μετάδοση από το επίσημο κανάλι της ΕΟΚ στο Youtube. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 12 Φεβρουαρίου και ο τελικός στις 14 Φεβρουαρίου. Στα προημιτελικά, τα οποία είναι προγραμματισμένα για την Τετάρτη 10/02, θα αναμετρηθούν το Λαύριο με την ΑΕΚ στο κλειστό της Λαυρεωτικής, ο Ηρακλής με τον ΠΑΟΚ στο Ιβανώφειο, ο Κολοσσός Ρόδου με τον Προμηθέα Πατρών στο κλειστό της Καλλιθέας και ο Παναθηναϊκός με το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ.

Αρχικά, ήταν να γίνουν το Νοέμβριο, αλλά αναβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και των προληπτικών μέτρων που πάρθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού COVID-19.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και οι ομάδες, μετά την αρχική αναβολή των αναμετρήσεων, σκέφθηκαν διάφορους τρόπους συνέχισης της διοργάνωσης. Υπήρξε η σκέψη να γίνει Φάιναλ Έιτ, η οποία εγκαταλείφθηκε, όπως συνέβη και με την πρόταση να διεξαχθεί Φάιναλ Φορ στο «Ανδρέας Παπανδρέου».

Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε πως θα γίνει Φάιναλ Φορ στο ΟΑΚΑ, αλλά προέκυψαν έντονες αντιδράσεις, με τον Προμηθέα Πατρών να εκδίδει και σχετική ανακοίνωση, σε επιθετικό ύφος. Εν τέλει, αποφασίστηκε οι αγώνες να διεξαχθούν όπως ορίζει η αρχική προκήρυξη, με το νέο Κυπελλούχο Ελλάδας να κρίνεται σε απλό τελικό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ