19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

“Κλείνει ο Σάρας στην Μπαρτσελόνα”;

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο Σβέτισλαβ Πέσιτς αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, άρχισε να ακούγεται έντονα ότι ο επόμενος προπονητής των "μπλαουγκράνα" θα είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Δεν ήταν και πολύ δύσκολο να γίνει αυτός ο συνειρμός δεδομένων του παρελθόντος που έχουν οι δύο πλευρές, της αγάπης και εκτίμησης του ενός για τον άλλον, αλλά και δεδομένου του ότι ο Σάρας, παρότι τυπικά έχει συμβόλαιο με την Ζαλγκίρις, στην πράξη είναι διαθέσιμος στην αγορά.

Τι πρόκειται να συμβεί όμως; Διότι είναι επίσης γνωστό και επιβεβαιωμένο ότι ο Λιθουανός βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την Φενερμπαχτσέ από τότε που έφυγε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Τις τελευταίες ώρες έχει βουίξει ο τόπος ότι ο Γιασικεβίτσιους είπε το "ναι" στην Μπαρτσελόνα και ότι είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί και επισήμως η συμφωνία. Τις φήμες αυτές ουσιαστικά πυροδότησε ένα tweet του Μάριο Χεζόνια, ο οποίος υποστήριξε ορθά κοφτά ότι ο Σάρας επιστρέφει στην Μπάρτσα. Ως παίκτης εγνωσμένης αξίας και μάλιστα με παρελθόν στην Μπαρτσελόνα, αφού έχει φορέσει τη φανέλα της, είναι πολύ πιθανό να έχει καλύτερη inside πληροφόρηση από οποιονδήποτε δημοσιογράφο.

Το ίδιο ακριβώς με τον Κροάτη φόργουορντ των Πόρτλαντ Μπλέιζερς έχουν υποστηρίξει τις προηγούμενες ώρες ένας Τούρκος κι ένας Λιθουανός δημοσιογράφος, καθώς επίσης και μια σερβική ιστοσελίδα. Τα ισπανικά μέσα, ωστόσο, εμφανίζονται επιφυλακτικά. Επιβεβαιώνουν μεν ότι η Μπαρτσελόνα θέλει τον Σάρας και ότι αυτός το σκέφτεται σοβαρά, αλλά αποφεύγουν να κάνουν λόγο για συμφωνία.

Το βέβαιο είναι ότι τις επόμενες ώρες θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Πάντως δύο πράγματα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. α) Ο Σάρας προτιμά την Μπαρτσελόνα από τη Φενερμπαχτσέ, την Βαρκελώνη από την Κωνσταντινούπολη. β) Η Φενερμπαχτσέ δίνει καλύτερα χρήματα (κάποιοι λένε για 500.000 Ευρώ περισσότερα ετησίως) και πιθανώς καλύτερες συνθήκες εργασίας, με δεδομένη την παρουσία του Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι (ουσιαστικά τον κράτησε επειδή το ζήτησε ο Σάρας), που δεν υπάρχει στην Μπαρτσελόνα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ