19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Παρελθόν από τη Μπαρτσελόνα ο Πέσιτς! (pic)

H φετινή σεζόν αποδείχτηκε άκρως αποτυχημένη για τη Μπαρτσελόνα, η οποία παρά το υπερπλούσιο μπάτζετ της, κατάφερε να μείνει άτιτλη. 

Η χθεσινή (30/6) απώλεια του πρωταθλήματος από τη Μπασκόνια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ο Σβέτισλαβ Πέσιτς είναι ο πρώτος που επωμίστηκε το βάρος των ευθυνών, χάνοντας τη θέση του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, όπως ανακοίνωσε επίσημα προ ολίγου η Μπαρτσελόνα. 

Ο Σέρβος τεχνικός, κανονικά είχε συμβόλαιο με τους «Μπλαουγκράνα» και για την επόμενη σεζόν, όμως οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και τερμάτησαν πρόωρα τη συνεργασία τους. 

Η Μπάρτσα δήλωσε ευγνωμοσύνη προς τον Πέσιτς για την αφοσίωσή του στον σύλλογο και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. 

0 70χρονος τεχνικός, στη δεύτερη αυτή θητεία του στη Βαρκελώνη από το 2018 (η πρώτη ήταν το διάστημα 2002-04), μέτρησε δύο Copa del Rey (2018-19). Ενώ, ως συνολικό απολογισμό έχει στην πλάτη του 322 παιχνίδια (235 νίκες), μία Euroleague (2003), δύο πρωταθλήματα στην ACB (2003-04) και ένα ακόμη Copa del Rey (2003). 

Ο κ. Πέσιτς ανέφερε κατά την αποχώρησή του: «Πριν την έναρξη της τελικής φάσης στη Βαλένθια, αποφασίσαμε με την ομάδα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μου χρονιά, καθώς η δουλειά μου εδώ είχε τελειώσει και είχε έρθει η ώρα να δοθεί η ευκαιρία σε έναν άλλο άνθρωπο. 

Είμαι υπερήφανος για τη δουλειά μου εδώ αλλά και για τη δουλειά των παικτών μέσα σε αυτές τις σεζόν και παραμένω πάντα στη διάθεση της Μπαρτσελόνα. 

Θέλω να ευχαριστήσω τους φαν και τη διοίκηση για την υποστήριξή τους και εύχομαι στην Μπάρτσε κάθε επιτυχία». 

Φαίνεται πως πλέον ανοίγει διάπλατα το δρόμος για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος δέχεται βέβαια πιέσεις και από τη Φενέρμπαχτσε



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ