17 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

«Κλείδωσε» την οκτάδα με θρίαμβο ο Χολαργός

Ο Χολαργός νίκησε τον Άρη (76-63) στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Basket League κι εξασφάλισε την είσοδό του στα πλέι οφ, στην παρθενική του συμμετοχή στην κορυφαία κατηγορία.

Οι νεοφώτιστοι έφτασαν τους 34 βαθμούς και θα παίξουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα πλέι οφ της πρώτης κατηγορίας. Στον αντίποδα οι «κίτρινοι» με 30 βαθμούς συγκατοικούν στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα με τον Πανιώνιο και θα ψάξει μία ακόμα νίκη για να σφραγίσει την παραμονή.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη εξασφάλισε μία θέση στα πλέι οφ, ενώ έκανε το 2-0 στους φετινούς αγώνες της με το συγκρότημα του Γιάννη Καστρίτη.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση. Στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου ο φετινός πίνακας έγραφε 15-21.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα και η διαφορά δεν μεγάλωσε. Αντίθετα το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 32-35.

Η τρίτη περίοδος βρήκε τους νεοφώτιστους να προσπερνούν και στο 30' είχαν προβάδισμα τριών πόντων (50-47). Όλα έδειχναν ντέρμπι όμως τελικά αυτό δεν έγινε.

Ο Χολαργός ήταν σπουδαίος στο τελευταίο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 26-16 κατόρθωσε να φτάσει σε μία άνετη νίκη με 76-63.

Ο ΗΓΕΤΗΣ: Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς ηγήθηκε των γηπεδούχων και τους οδήγησε εκ του ασφαλούς στη νίκη. Ο διεθνής φόργουορντ έμεινε στο παρκέ για 34 λεπτά και σε αυτό το χρονικό διάστημα σκόραρε 16 πόντους,  μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ και έκανε 5 κλεψίματα. Σημαντική η προσφορά και των Χόκινς - Αγκμπελέσε με 12 πόντους ο καθένας.

Για τους ηττημένους, ο Λάκι Τζόουνς πέτυχε 19 πόντους, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Χολαργός ήταν εύστοχος στα δίποντα με 21/34 κι επί της ουσίας αυτό το στοιχείο του έδωσε τη νίκη. Κάκιστη η αναλογία των ασίστ του Άρη σε σχέση με τα λάθη που έκανε (10-23).

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ