21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κλίπερς κατά του κορονοϊού

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει ολόκληρο τον κόσμο και όλοι συντάσσονται στη «μάχη» εναντίον του, μέσω δωρεών.

Ο ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Κλίπερς, Στιβ Μπάλμερ, έδειξε το κοινωνικό πρόσωπό του εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού COVID-19, που απειλεί τη δημόσια υγεία, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι περισσότερα από 600.000 παγκοσμίως και τα θύματα να πλησιάζουν τα 27.500. Όπως ανακοίνωσε, o 64χρονος επιχειρηματίας και η σύζυγός του Κόνι Σνάιντερ αποφάσισαν να δωρίσουν το ποσό των 25 εκατ. δολαρίων μέσω του «Ballmer Group», θέλοντας έτσι να συμβάλλουν στη «μάχη» εναντίον της πανδημίας.

Τα χρήματα θα διατεθούν σε ιατρικά κέντρα στο Λος Άντζελες, το Σιάτλ και το νοτιοανατολικό Μίσιγκαν, όπου μεγάλωσε ο Αμερικανός μεγιστάνας, ενώ δέκα εκατ. δολάρια θα δοθούν σε πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον για τις έρευνες που κάνει ώστε να βρεθεί εμβόλιο. «Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί εμβόλιο, αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Η φιλανθρωπία είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις δοκιμές μας», ανέφερε σχετικά ο δόκτων Πολ Ράμσεϊ του «UW Medicine».

Θυμίζουμε πως ο Στιβ Μπάλμερ έχει κάνει κι άλλες δωρεές, στο πρόσφατο παρελθόν, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος του ΝΒΑ πρόσφερε ένα εκατ. δολάρια σε ιατρικά κέντρα στο Λος Άντζελες και λίγο αργότερα δώρισε άλλα τρία εκατ. δολάρια σε οργανώσεις στο Σιάτλ, για τη στήριξη εργαζομένων που έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας της πανδημίας και αστέγων, ενώ προσφέρθηκε και το ποσό των 100.000 δολαρίων στην πανεπιστημιακή κοινότητα της «πόλης των αγγέλων», που επιβλέπει εννέα κολέγια στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να ενισχυθούν υπάλληλοι και φοιτητές που βρίσκονται σε ανάγκη. Παράλληλα, έχει δεσμευθεί πως θα καλύψει τους μισθούς των εργαζομένων του «Staples Center» και των Λος Άντζελες Κλίπερς που εξαιτίας της αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων έμειναν χωρίς εισόδημα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ