16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κι επίσημα στο NBA Draft o Αβντίγια!

Ήταν κάτι γνωστό εδώ και καιρό αλλά πλέον πήρε κι επίσημη μορφή με τον Ντένι Αβντίγια να γνωστοποιεί την συμμετοχή του στο ερχόμενο draft του ΝΒΑ και ήδη οι Aμερικανοί αναλυτές τον υπολογίζουν εντός 20αδας.

Ο νεαρός παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ όπου πήρε πολλές ευκαιρίες και συμμετοχές από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στη Εuroleague ανακοίνωσε την διαθεσιμότητά του στο draft του ΝΒΑ για τη σεζόν 2020/21 όπου η ημερομηνία ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή λόγω της πανδημίας.

Ο 19χρονος γκαρντ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά project ενώ δεν είναι λίγες οι επιτυχίες με τις μικρές εθνικές του Ισραήλ κατακτώντας το προηγούμενο καλοκαίρι την πρώτη θέση του Eurobasket 2020 ενώ πήρε και το βραβείο του MVP της διοργάνωσης.

«Πρώτα από όλα, το ΝΒΑ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Υπάρχουν πολλά που μπορείς να μάθεις εκεί και να κερδίσεις εμπειρία. Θα είναι υπέροχο να περάσει το παιχνίδι μου σε άλλο επίπεδο» ήταν τα πρώτα λόγια του Αβντίγια, ο οποίος τη φετινή σεζόν μέτρησε 4 πόντους, 2,6 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ κατά μέσο όρο σε 26 ματς της Εuroleague.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ