23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεσαπίδης : «Με συμμόρφωση και υπευθυνότητα θα προχωρήσουμε»

Το lockdown στον αθλητισμό βρίσκει τα Χανιά σε μια πολύ καλή πορεία, και με τρεις νίκες στον 2ο όμιλο της Β' Εθνικής.

Ο προπονητής της Κρητικής ομάδας, Ανδρέας Κεσαπίδης, μίλησε στο «sports-factory.gr» για τις συνθήκες που διαμορφώνονται, ενώ ανέφερε πως η υγεία όλων είναι πάνω από όλα :

«Ζούμε μια δύσκολη συνθήκη και είναι μια δύσκολη συγκυρία για όλους και  νομίζω συμφωνούμε  πως η υγεία είναι πάνω από όλα. Ωστόσο θεωρώ πως ο αθλητισμός είναι ανάγκη και με τα απαραίτητα μέτρα και υπευθυνότητα όλων όσων συμμετέχουμε πρέπει να συνεχιστεί. Εξάλλου οι έννοιες πειθαρχία συμμόρφωση και υπευθυνότητα καλλιεργούνται και πρεσβεύονται μέσα από τον αθλητισμό. Νομίζω πως το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι ότι ο αθλητισμός και δε το μπάσκετ μπορεί να λειτουργήσει με την απαιτούμενη προσοχή και υπευθυνότητα».

Κόουτς τώρα που ανακοινώθηκε η αναστολή, εσύ και οι παίκτες που είστε από μακριά, τι θα κάνετε; Έχετε κάποια ενημέρωση;
«Προς το παρόν δεν έχουμε αποφασίσει κάτι. Θα μιλήσουμε και θα δούμε πως θα κινηθούμε. Η Κρήτη είναι ανοιχτή για προπονήσεις οπότε πιθανόν να συνεχίσουμε αλλά οριστικές αποφάσεις θα πάρουμε σήμερα η αύριο». 

Ως προπονητής, πως θα διαχειριστείς την κατάσταση, όχι τόσο της φυσικής κατάστασης όσο με την ψυχολογία των παικτών;
«Είναι δύσκολο κομμάτι. Οι παίκτες είναι επηρεασμένοι από το 1ο lockdown και ένα δεύτερο θα αυξήσει την ανασφάλεια τους αλλά και θα είναι και δύσκολα διαχειριστικό για το σώμα τους. Εμείς θα βγάλουμε ένα ειδικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε και θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες που και μέσα από συζήτηση να νιώσουν ασφάλεια». 

Την προηγούμενη φορά, διακόπηκαν όλα τα πρωταθλήματα, βγήκαν πρωταθλητές με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Τώρα πως πιστεύεις ότι θα πάει, θα ξεκινήσετε από εκεί που διακοπεί, θα συνεχίσετε βάση ημερολογιακού προγράμματος;
«Νομίζω ότι επειδή είναι αρκετά νωρίς η λογική λέει ότι θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα από εκεί που σταμάτησαν πιθανόν με παράταση της ολοκλήρωσης ή με εμβόλιμες αγωνιστικές. Ξανά τονίζω πρώτα η υγεία όλων μας αλλά νομίζω πως θα ήταν πολύ κακό μήνυμα ή οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ