27.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κερδίζουν και οι δύο

Από τη στιγμή που ο Μάκης Αγγελόπουλος επιλέγει να κρατήσει το μπάτζετ της ΑΕΚ στα ίδια πάνω κάτω επίπεδα με την τελευταία διετία, ήταν λογικό να στραφεί στην ελληνική αγορά των προπονητών για να βρει τον αντικαταστάτη του Λούκα Μπάνκι. Χρειαζόταν έναν προπονητή με κατάρτιση και γνώση του περιβάλλοντος της ΑΕΚ και του ελληνικού πρωταθλήματος. Και έκανε μια πολύ καλή επιλογή.

Η συνεργασία με τον Ηλία Παπαθεοδώρου μπορεί να αποβεί επωφελής και για τις δύο πλευρές. Ο Παπαθεοδώρου, μετά από μια επιτυχημένη διετία στον ΠΑΟΚ - τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένων των συνθηκών - μπορεί μέσα από την ΑΕΚ να εδραιώσει τη φήμη του ως ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους της νέας γενιάς των Ελλήνων προπονητών και να γίνει ο επόμενος που θα ανοίξει πανιά για διεθνή καριέρα. 

Και η ΑΕΚ μπορεί να σταθεροποιήσει τη θέση της στα υψηλά στρώματα του πρωταθλήματος και του BCL παίζοντας καλό μπάσκετ, και ταυτόχρονα να βρει τον προπονητή εκείνο που θα αξιοποιήσει την επένδυση που προσπαθεί να κάνει σε νεαρούς ταλαντούχους καλαθοσφαιριστές. 

Αυτό το τελευταίο είναι ένα στοίχημα που ακόμα δεν έχει κερδηθεί, παρόλο που ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει ξοδέψει πολλά χρήματα για να φέρει παίκτες όπως ο Μωραΐτης, ο Ρογκαβόπουλος και ο Άτιτς, οι οποίοι δεν έχουν βγει (ο Άτιτς μάλιστα αποχώρησε άδοξα...), ενώ την ίδια στιγμή οι ακαδημίες στελεχώνονται και βελτιώνουν τη θέση τους στα παιδικά και εφηβικά πρωταθλήματα. Και υποψιάζομαι ότι ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίον επέλεξε τον Παπαθεοδώρου ήταν αυτός.

Η πετυχημένη παρουσία του τα προηγούμενα χρόνια στις εθνικές ομάδες νέων και εφήβων αποτελεί εγγύηση για το ότι ξέρει να δουλεύει με παιδιά αυτών των ηλικιών, ενώ και η αγωνιστική ανάσταση των Κόνιαρη και Χρυσικόπουλου στον ΠΑΟΚ υπό τις οδηγίες του φανερώνει πως γνωρίζει τον τρόπο να αξιοποιεί ταλαντούχους παίκτες.

Αυτό που μένει είναι να τον στηρίξει η ΑΕΚ και να δημιουργήσει γύρω του ένα ασφαλές περιβάλλον για να κάνει τη δουλειά του. Η άμεση αντίδραση του Μάκη Αγγελόπουλου στην ανακοίνωση της Original και η ολοκλήρωση της πρόσληψης του προπονητή παρά την κάθετη διαφωνία των οργανωμένων οπαδών, δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ είναι αποφασισμένος να στηρίξει απόλυτα την επιλογή του. Ωστόσο αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και όταν θα αρχίσουν οι επίσημοι αγώνες.

Από εκεί και πέρα όλα είναι στο χέρι του Ηλία...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ