24.2 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κατούφας: “Έφαγα “παντόφλα” Νο56 αλλά άξιζε…”

Ο Φάρος Κερατσινίου είναι στους τελικούς των playoffs και ο Σωτήρης Κατούφας μιλάει στο basketa.gr για μία ομάδα που έχει ξεκάθαρο στόχο μέσα στο παρκέ. Κι ας μην τον βλέπουν οι απ’ έξω! 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Φάρος θα βρίσκεται στους τελικούς των playoffs γιατί “το πάθος, η θέληση και η αυταπάρνηση που έδειξαν καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν, παίκτες και προπονητές, έφεραν την επίτευξη του στόχου!” Το τελευταίο είναι γραμμένο στο βίντεο που “ανέβασε” η ομάδα του Κερατσινίου στο YouTube, αμέσως μετά την πρόκριση επί του Δούκα και έχει για τίτλο, το τραγούδι του Αντώνη Ρέμου “Είναι στιγμές”. Πράγματι, είναι πολλές! Αποκορύφωμα, το break στο Δαϊς! “Εκεί μέσα πήραμε την πρόκριση” λέει στο basketa.gr ο Σωτήρης Κατούφας “και η ρεβάνς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, πόσο μάλλον από την στιγμή που ο Δούκας επέλεξε να κατέβει, όπως κατέβηκε”! 

Μακροβούτι προς την πρόκριση!

Το όνομα του, ενδεχομένως να μην σου λέει τίποτα. Με παίκτες άλλωστε, τους Γάιο Σκορδίλη, Μάριο Μπατή, Κώστα Κακαρούδη, Νίκο Λιακόπουλο και Βαγγέλη Καράμπουλα, γιατί να ασχοληθείς με έναν αθλητή που είναι 38 χρονών και που βρίσκεται στην ομάδα από την Α’ ΕΣΚΑΝΑ; “Είμαι αντι-εμπορικός για να μην σου πω και αντι-τουριστικός” θα σου πει με αρκετή δόση χιούμορ! Είναι όμως και καλός παίκτης. Για την ακρίβεια… εργαλείο! Για να σου δώσω μια εικόνα, παρά την ηλικία του και το μπόι του (205 εκατοστά) βούτηξε για να σώσει την μπάλα και τα κατάφερε. Εσύ και σίγουρα εγώ, δεν θα το κάναμε! “Για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, χρειάζονται κι αυτά. Στην αρχή του δευτέρου γύρου βάλαμε έναν στόχο, να φτάσουμε ως το τέλος και να παίξουμε στους τελικούς των playoffs. Είχαμε μία ατυχία στον Εθνικό που μας έβγαλε εκτός προγράμματος. Αν κερδίζαμε εκείνο το ματς, ίσως να είχαμε ακόμα καλύτερη θέση και πορεία. Όπως κι να ΄χει τα καταφέραμε. Δείξαμε πως είμαστε για μεγάλα παιχνίδια!”

Φάρος σημαίνει… νίκες!

Τα μεγάλα παιχνίδια θα συνεχιστούν καθώς υπάρχουν οι τελικοί! Μέχρι όμως να γίνει το πρώτο τζάμπολ, οι παίκτης του Σάββα Συμεωνίδη θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μία ανάσα από την στιγμή που η σειρά ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Αίολο δεν έχει βγάλει ακόμα νικητή: “Την χρειαζόμαστε! Κοντεύουμε Ιούνιο κι έστω και μισή μέρα, είναι κέρδος. Ειδικά για εμάς που είμαστε λίγο μεγάλοι σε ηλικία” ξανά λέει αστειευόμενος αλλά σοβαρεύει όταν πρέπει να μιλήσει για το ματς της ανόδου. Για το πως μπορεί ο Φάρος να πείσει θαυμαστές και μη πως δεν θα παρουσιαστεί αδιάφορος, από την στιγμή που τα σενάρια περί μη συμμετοχής στην Basket League, έκαναν εκ νέου την εμφάνιση τους: “Στον Φάρο έχουμε μάθει να νικάμε. Γι΄αυτό είμαστε κι εδώ! Γιατί η εικόνα μας μέσα στο γήπεδο δείχνει ξεκάθαρα πως ποιος είναι ο στόχος μας. Αν εξαιρέσεις την αρχή του πρωταθλήματος που μέχρι να βρούμε τα πατήματα μας, την χημεία μας δεν ήμασταν καλοί, από κει και μετά δεν έχουμε αφήσει παιχνίδι που να μην το έχουνε παλέψει. Κερδίσαμε όλα τα ντέρμπι με σχετική ευκολία, κάναμε ένα break που πολλοί δεν μας είχαν ικανούς και παίζουμε τελικούς. Πραγματικά, ακόμα πιστεύουν πως είμαστε αδιάφοροι;”

Οικογενειακές... ιστορίες!

Εξαιρετικός αθλητής, επαγγελματίας με όλη την σημασία της λέξης και ειλικρινής άνθρωπος. Ποιος άλλωστε θα παραδεχόταν δημοσίως πως… τρώει παντόφλα από την γυναίκα του! “Τσεκάρoντας τώρα τελευταία το ημερολόγιο μου, είδα πως αρχές Αυγούστου η παντόφλα ήταν νούμερο 42. Κοιτώντας σήμερα, φεύγοντας από το σπίτι, την παντόφλα είδα πως είχε φτάσει 56. Μαρία μου, μην μεγαλώσει κι άλλο σε παρακαλώ. Λίγο έμεινε και μετά, πάλι σπίτι”! 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ