17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κατάργηση των πλέι οφ σκέφτονται στην Ισπανία

Στην Ισπανία έχουν θέσει επί τάπητος διάφορα σενάρια για το μέλλον του εθνικού πρωταθλήματος κι ανάμεσά τους είναι κι ένα που δεν θα περιλαμβάνει πλέι οφ για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Στην ACB δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι μέλλει γενέσθαι με τη φετινή σεζόν, που διακόπηκε προ διμήνου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η απόφαση που θα πάρουν θα επηρεάσει και την επόμενη χρονιά, για την οποία υπάρχουν ήδη διάφορες σκέψεις. Στην πιο ενδιαφέρουσα από αυτές, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «AS», αναφέρεται πως θα πάρουν μέρος είκοσι ομάδων και δεν θα γίνουν πλέι οφ. Ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί βάσει της κατάταξης της κανονικής περιόδου, όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο.

Τα χρονικά περιθώρια για το 2020-2021 είναι στενά, δεδομένου πως ακολουθούν τα Προολυμπιακά Τουρνουά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, ενώ έχουμε και τα «παράθυρα» της FIBA μεσούσης της σεζόν, χώρια τις παράλληλες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων. Εφόσον αποφασιστεί να μην υποβιβαστεί φέτος καμία ομάδα και να ανέβουν οι δύο που προβλέπονται από τη δεύτερη κατηγορία, όπως έχει ήδη αποφασίσει η Ισπανική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τότε ο αριθμός των είκοσι συμμετεχόντων στο ισπανικό πρωτάθλημα θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στις ημερομηνίες των αγώνων. Κινδυνεύοντας η σεζόν να κρατήσει πολύ και οι ημερομηνίες να μη «φθάσουν», οι αξιωματούχοι της λίγκας σκέφτονται να καταργήσουν τα πλέι οφ.

Από την άλλη, υπάρχει και το σενάριο που θέλει τις είκοσι ομάδες να χωρίζονται σε δύο ομίλους, των δέκα ομάδων ο καθένας, κι έπειτα να ακολουθήσουν κανονικά πλέι οφ, μέσα από τα οποία θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής και θα καθοριστούν οι θέσεις κατάταξης. Σε αυτό το ενδεχόμενοι οι αναμετρήσεις θα είναι πολύ λιγότερες, οπότε θα εξοικονομηθούν ημέρες για τη διεξαγωγή των πλέι οφ. Προς το παρόν, πάντως, τίποτα δεν είναι δεδομένο, με την ACB να αφουγκράζεται και την άποψη των ομάδων, ώστε να καταλήξει στην απόφασή της.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ