21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Καστρίτης: “Ακόμη και από τον πάγκο έδωσαν την ψυχή τους”

Ο Άρης έκανε την τρίτη του συνεχόμενη νίκη και πήρε μια ακόμη βαθιά βαθμολογικά ανάσα με το θετικό εντός έδρας αποτέλεσμα απέναντι στο Λαύριο. Ο προπονητής των "κιτρινόμαυρων" δήλωσε λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης στην κάμερα της ΕΡΤ:

"Περιμέναμε και ξέραμε και συζητούσαμε πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αν όχι το πιο δύσκολο που έχουμε παίξει όσο είμαι εγώ εδώ. Είχαμε κάνει δύο νίκες, ίσως να αισθανόμαστε πιο... όμορφα, πιο ανακουφισμένοι μετά από τόσες ήττες και πίεση. Ήταν σημαντικό το πως θα παρουσιαστούμε πνευματικά. Την τελευταία στιγμή είχαμε την απώλεια του Μπελ. Δεν παίζαμε όπως θέλαμε, αλλά δεν έχω λόγια για τα παιδιά μας και την εικόνα που παρουσίασαν στο δεύτερο ημίχρονο".

Σε ερώτηση για την απόδοση του Τολιόπουλου, ο Καστρίτης προτίμησε να δείξει προς όλη την ομάδα: "Υπήρχαν και παίκτες που έκατσαν στον πάγκο και έδωσαν και την καρδιά τους με τη φωνή τους. Υπήρχαν παιδιά που έπαιξαν 10-15 λεπτά άμυνα και δεν ακούμπησαν μπάλα κι έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Έχουμε πει πως δεν είμαστε ομάδα του ενός, αλλά ομάδα που καταθέτει καρδιά και όποιος είναι σε καλύτερη θέση να σουτάρει, θα σουτάρει μέσα από ομαδική λειτουργία".

Στη συνέντευξη Τύπου λίγο αργότερα ο Καστρίτης ακολούθησε την ίδια... διαδρομή όταν ρωτήθηκε για τους Έλληνες παίκτες, αλλά και τον Λευτέρη Μποχωρίδη: «Την ομάδα προσπαθώ να την αντιμετωπίσω σαν σύνολο. Είμαστε μια ομάδα που θέλουμε να παίζουμε άμυνα. Δεν θα βαφτίσουμε κάποιον ηγέτη, όποιος είναι σε καλή μέρα, σε σωστή θέση, θα παίρνει προσπάθειες. Είναι ευχής έργον για κάθε ομάδα, ειδικά για τον Άρη, να έχει Έλληνες που μπορούν να τραβήξουν την ομάδα. θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ προσωπικά σε παίκτη. Είμαστε ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για παιδιά που βρίσκουν τον εαυτό τους. Ξέρουμε όλοι τι πίεση και στενοχώρια τραβούσαν καθημερινά. Εκτός από τον Λευτέρη, είδα πολλά παιδιά να κάνουν βουτιές, έπαιζαν σκυλίσια άμυνα και αυτό είναι η μεγάλη χαρά και η επιτυχία της ομάδας. Να μένουμε όλοι ταπεινοί, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να αφήσουμε τα παιδιά να εκφράσουν τον εαυτό τους μέσα στο γήπεδο».

Σημαντική ήταν και η παρουσία του κόσμου στο "Αλεξάνδρειο" κάτι για το οποίο ρωτήθηκε: «Ήταν καθηλωτικός. Τα παιδιά μας παίρνουν τεράστια ώθηση από τον κόσμο, για να βγάλουν όλη αυτή την ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι. Επειδή έχω ακούσει πολλές συζητήσεις μεταξύ τους, θέλουν να παίζουν καλά, να κερδίζουν και να επιστρέφουν αυτή τη χαρά στον κόσμο».

Ο προπονητής του Άρη ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για να προσθέσει: "Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι δεδομένο πως υπήρχε πίεση και ένα ψυχολογικό θέμα, όταν πλησιάζαμε στη νίκη. Ήταν ζήτημα χρόνου και διαχείρισης να έρθει ηπρώτη νίκη. Όλοι νιώσαμε καλύτερα, αλλά πρέπει να μείνουμε ταπεινοί. Είμαστε ακόμη στην αρχή του δεύτερου γύρου, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με ένταση για τα καλύτερα αποτελέσματα".

Τέλος, αναφορικά με το Λαύριο τόνισε: "Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετικό προπονητικό επιτελείο και προσθήκες που έχουν ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Νομίζω πως από ένα σημείο και μετά βγάλαμε κάποιες καλές άμυνες και έτσιπήρε και το σκορ τις διαστάσεις αυτές. Το Λαύριο είναι εξαιρετική ομάδα με καλή πορεία τα τελευταία χρόνια".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ