20.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κασελάκης στο Basketa.gr: “Δώσαμε χρώμα σε ένα πληγωμένο πρωτάθλημα”

Ήταν έτσι και αλλιώς το πρόσωπο του αγώνα (κορυφαίος και αγωνιστικά) απλά απέμενε να φανεί αν θα είχε τον ρόλο του ωραίου ή του…μοιραίου.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης έχασε δύο βολές και το τελευταίο σουτ (υπό δύσκολες συνθήκες όμως) για να «κλειδώσει» τη νίκη του Προμηθέα στην κανονική περίοδο, αλλά πήρε το αίμα του πίσω και με το παραπάνω στην παράταση όπου εκτός από ένα μεγάλο σουτ (που έκανε το 82-80 για την ομάδα του) πέτυχε αυτή τη φορά και τις κρίσιμες βολές για το 85-82 και μάλιστα η δεύτερη μπήκε…σκαρφαλώνοντας !

Θεία δίκη ;

«Θεωρώ ότι αξίζαμε έτσι και αλλιώς τη νίκη με την εικόνα που είχαμε όχι μόνο στο τελευταίο παιχνίδι αλλά γενικότερα στη σειρά. Ειλικρινά προσωπικά θα ήμουν ικανοποιημένος από τον τρόπο που έπαιξε η ομάδα ακόμα και αν χάναμε. Απλά λόγω των δικών μου χαμένων βολών θα το έπαιρνα πιο βαριά, ενώ τώρα το πήρα πιο ελαφρά (γέλια). Δεν συνηθίζω να μιλάω για…ταβάνια ή να βάζω τέτοιους στόχους, αλλά θεωρώ πολύ σημαντικό ότι η ομάδα έμεινε σταθερή στη φιλοσοφία που έχει και αυτό αργά ή γρήγορα σε οδηγεί στην επιτυχία. Το πετύχαμε λίγο πιο γρήγορα κυρίως λόγω της ικανότητας των στελεχών αυτής της ομάδας και δεν εννοώ μόνο τους παίκτες» λέει στο basketa.gr ο έμπειρος παίκτης που βοήθησε τα μέγιστα ώστε ο Προμηθέας να γίνει η πρώτη ομάδα από την περιφέρεια που θα δώσει το παρών στους τελικούς του πρωταθλήματος το οποίο:

«Νομίζω του δώσαμε ένα άλλο χρώμα, κρατήσαμε γενικά με αυτή τη σειρά με την ΑΕΚ το ενδιαφέρον ψηλά. Δυστυχώς στην Ελλάδα προσπαθούμε επίμονα εδώ και χρόνια να…σκοτώσουμε το μπάσκετ, αλλά αυτό βρίσκει τρόπο και μένει ψηλά και εφέτος βοηθήσαμε πολύ σε αυτό.

Την ώρα που η διοργάνωση δέχθηκε μεγάλο πλήγμα με όλα αυτά που συνέβησαν, ο Προμηθέας πρόσφερε κάτι εναλλακτικό, και απέδειξε όπως και πέρυσι ότι δεν είναι φωτοβολίδα αλλά ήρθε για να μείνει.

Αυτή είναι η επιτυχία της διοίκησης του κυρίως του προέδρου, που έχουν στηρίξει από την πρώτη στιγμή μια φιλοσοφία και βαδίζουμε πάνω σε αυτήν. Ναι είχαμε στόχο τον τελικό ακόμα και όταν ήταν ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι, απλά γιατί ο πρόεδρος μας έχει περάσει σε όλους το μήνυμα ότι είναι καλύτερο να βάζουμε υψηλότερους στόχους και ας μην τους πετύχουμε άμεσα, παρά να βάζουμε χαμηλότερους και να τους καταφέρνουμε» τονίζει ο Λεωνίδας Κασελάκης που θεωρεί ότι με τον τρόπο που ήρθε η πρόκριση στον τελικό (στην παράταση και ενώ είχε προηγηθεί μεγάλη χαμένη ευκαιρία στην κανονική διάρκεια) είναι ακόμα πιο μεγάλη η επιτυχία.

«Ναι γιατί το καταφέραμε σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες χωρίς σε καμία περίπτωση να απογοητευτούμε. Προσωπικά είχα στεναχωρηθεί για τις βολές, αλλά όταν πήγαμε στην ανάπαυλα πριν την παράταση, είδα στα πρόσωπα των συμπαικτών μου ότι δεν υπήρχε απογοήτευση, αλλά πίστη και εκεί νοιώσαμε ότι ακόμα μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας. Το βασικό είναι ότι δείξαμε το μέταλλο που έχει αυτή η ομάδα και πετύχαμε παραμένοντας πιστοί στο πλάνο».

Και ο κόουτς Γιατράς που θα ήταν στο…απόσπασμα εάν χάνατε, επειδή δεν κάνατε φάουλ και έχει ακούσει τόσα και τόσα ;

«Είπαμε στην Ελλάδα μας αρέσει το…φαίνεσθαι και όχι τι πραγματικά είναι ο καθένας. Ο κόουτς Γιατράς έχει γράψει χιλιόμετρα σε όλες τις κατηγορίες μέχρι την κορυφαία και είναι βασικό στέλεχος αυτής της εκπληκτικής πορείας. Αναπόσπαστο κομμάτι θα πρόσθετα και ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που μας εμπνέει και χαιρόμαστε να παίζουμε για αυτόν. Τώρα τι μπορεί να λέει ο ένας και ο άλλος δεν μας απασχολεί» λέει ο Λεωνίδας Κασελάκης που μαζί με τους συμπαίκτες του σαν να φάνηκε ότι πήγαν τον τραβήξουν για…μπουγέλο αλλά τους κράτησε γιατί μίλησε στην τηλεόραση γλυτώνοντας ή μήπως όχι ;

«Στα αποδυτήρια μετά ξεφύγαμε λίγο είναι αλήθεια αλλά το απολαύσαμε όλοι. Δεν πας κάθε μέρα στον τελικό» (γέλια) λέει και αποφεύγουμε να ρωτήσουμε λεπτομέρειες για το γλέντι που επακολούθησε σε νυχτερινό μαγαζί στο Ρίο...

Με τι θα είναι όμως ευχαριστημένος ο Λεωνίδας Κασελάκης στους τελικούς, γιατί πρωτάθλημα εντάξει δεν μπορεί να πάρει ο Προμηθέας, τουλάχιστον τώρα.

«Εντάξει πατάμε στη γη και ξέρουμε τι εστί Παναθηναϊκός και πόσο ποιοτική ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας είναι. Όμως θα μιλήσω ειλικρινά εγώ είμαι ήδη ικανοποιημένος και το ίδιο θα είμαι όπως και αν εξελιχθούν οι τελικοί στους οποίους θέλουμε να επιχειρήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί όσο περισσότερο μπορούμε. Ιδιαίτερα την Τετάρτη στην Πάτρα όπου θα είναι μια γιορτή.

Μην ξεχνάμε ότι έχουμε κάποια συνεχόμενα παιχνίδια, πέντε με την ΑΕΚ και σίγουρα τρία με τον Παναθηναϊκό σε πολύ μικρό διάστημα και είναι λογικό να βγαίνει και η κόπωση».

Ο Προμηθέας πριν από έξι χρόνια έπαιζε πλέι-οφ ανόδου από την Α' ΕΣΚΑΗ στη Γ' εθνική με τη Νίκη Προαστείου και τότε έχασε στο κρίσιμο 5ο παιχνίδι στην παράταση, αλλά η αντίπαλός του τελικά δεν μπόρεσε να συμμετάσχει και πήρε τη θέση της. Στην Α1 ανέβηκε παίρνοντας σε μια ανάλογη περίπτωση τη θέση του Φάρου Κερατσινίου ενώ τώρα γλύτωσε τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά καθώς ο αντίπαλός του δεν κατέβηκε με την Κύμη και "έπεσε" στην 3η θέση της κανονικής περιόδου. Και όμως και στις τρεις αυτές περιπτώσεις ο Προμηθέας άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και την πήγε ένα βήμα παραπέρα.

"Ακριβώς αυτό, διότι έχει να κάνει όπως σας είπα με τη φιλοσοφία της ομάδας και πως πάντα μένουμε πιστοί στο πλάνο. Ξέραμε ότι με τον Παναθηναϊκό θα είχαμε πολύ πιο δύσκολο έργο και θα ήταν σχεδόν απίθανό να προκριθούμε, όπως παίζουμε πάντα με αυτό που έχουμε μπροστά μας.

Ο Προμηθέας έχει τρομερά ψυχικά αποθέματα και το αποδεικνύει, κάθε φορά που έχει ένα στόχο και προσπαθεί ανέκαθεν να τον εκπληρώσει. Δεν είναι ξέρετε μόνο η ομάδα είναι όλο το πρότζεκτ και γενικότερα οι εγκαταστάσεις της ομάδας στον Καστελόκαμπο απλά δεν υπάρχουν πουθενά σε άλλη ομάδα ακόμα και στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι έρχονται μιλούν με τα καλύτερα λόγια όπως πρόσφατά η Ρεάλ.

Δίνει έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά των ακαδημιών να δουλεύουν σε ιδανικές συνθήκες και να εξελίσσονται προς το καλύτερο. Η δουλειά που γίνεται είναι αξιοπρόσεκτη και αγγίζει όλη την Πάτρα. Αυτή η ομάδα έχει βάλει τη δική της ταυτότητα και κυρίως έχει δείξει ότι όταν ένας σοβαρός άνθρωπος έχει ένα όραμα και αγαπάει αυτό που κάνει μπορεί να δημιουργήσει θαύματα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ