20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καρτέρ – ι του Λαυρίου και στον Προμηθέα (vid)

Το ασυγκράτητο Λαύριο, πανηγύρισε την 8η συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, κόβοντας τη φόρα του φορμαρισμένου Προμηθέα με το 75-72 στον εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής. Ο Ταισόν Κάρτερ ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Λαυρίου, ενώ μεγάλη δουλειά έκαναν και πάλι ο Βασίλης Μουράτος με τον Ντέβιν Ντέιβις. Πολλά λάθη από τον Προμηθέα που έμοιαζε μπερδεμένος στην επίθεση και είδε τα περισσότερα ατού του να υστερούν.

Το Λαύριο είχε καλύτερο ρυθμό στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα, αφού μπορεί επιθετικά να στηριζόταν στον Κάρτερ, αλλά είχε ισορροπία στις δύο πλευρές, ηρεμία στην οργάνωση και έναν αντίπαλο που έκανε λάθη και δε μπορούσε να βρει τρόπους εκτέλεσης. Στο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 19-15 και στο 16' οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +7, 33-26, όμως το τελευταίο τετράλεπτο είχε την πρώτη... αφύπνιση του Προμηθέα. Με τα αδέλφια Γκραντ να ανεβάζουν ταχύτητα, ο Προμηθέας έτρεξε σερί 15-5 και πήγε στα αποδυτήρια με σκορ 38-41 με 12 πόντους του Τζεράι και 11 ροτ Τζέριαν Γκραντ, ενώ ο Κάρτερ είχε φτάσει τους 17 για το Λαύριο. 

Το τρίτο δεκάλεπτο είχε υψηλές ταχύτητες αλλά και βιαστικές εκτελέσεις εκατέρωθεν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λάθη και αστοχίες που στέρησαν θεαματικές φάσεις. Το Λαύριο που πάτησε πρώτο το γκάζι προσπέρασε με 51-47, με τον Ντιαλό να συμπαραστέκεται στον Κάρτερ, στο 26' πήγε και στο 55-49, για να σκοράρει μόνο ο Προμηθέας 4 πόντους στο μεγάλο διάστημα που απέμενε και να τελειώσει το δεκάλεπτο με 55-53

Η νευρικότητα κορυφώθηκε στην τελευταία περίοδο, ήταν πιο έντονη για τον Προμηθέα, το Λαύριο έβρισκε περισσότερες λύσεις βλέποντας και τον Σάβατζ να προστίθεται στους πρωταγωνιστές την ώρα που τα επιθετικά ατού των Πατρινών δεν έβρισκαν ρυθμό. Το 69-64 στο 38'30'' έδινε πρώτο λόγο στους γηπεδούχους, το 74-67 στα 40''' πριν τη λήξη τους έκανε ακλόνητο φαβορί. Ο Προμηθέας όμως κατάφερε σε 20'' να κάνει 5-0 και να μειώσει σε 74-72,  στα 18,3'' ο Κάρτερ με 1/2 βολές έκανε το 75-72, ο Μίλερ πήρε το τελευταίο σουτ για την ισοφάριση, αλλά αστόχησε.

ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕ: Δεν ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα των... φανερών πρωταγωνιστών του Λαυρίου, όμως, ο Τζάρεντ Σάβατζ σε κρίσιμα σημεία στο δεύτερο ημίχρονο έκανε μεγάλη δουλειά κάτω από τα καλάθια και κράτησε το Λαύριο όταν ο Προμηθέα στόχευσε μέσα στη ρακέτα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Λαύριο υπερίσχυσε στα ριμπάουντ με απολογισμό 37-29, ενώ ο Προμηθέας έχασε 7 από τις 20 βολές που σούταρε, τεράστιος αριθμός σε ματς που κρίθηκε με απόσταση ενός σουτ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ