20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καρδίτσα: Ο «μπόμπερ» Κακλαμάνος και το ρεκόρ της Βόνιτσας (vids)

Ο Νίκος Κακλαμάνος ήταν σαρωτικός μαζί με την Καρδίτσα στην πρεμιέρα του Αγρινίου, καταγράφοντας επίδοση ρεκόρ, και το Basketa.gr θυμάται την προηγούμενη φορά, που «φόρτωσε» με τόσα τρίποντα το αντίπαλο καλάθι.

Από το καλοκαίρι κιόλας, ένα «πρέπει» σκεπάζει το νεότευκτο Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας. Ο Γιάννης Μπουρούσης κάποτε είχε πάει να το επισκεφθεί, όταν γίνονταν τα έργα, αφήνοντας μια υπόσχεση, που τελικά εκπλήρωσε, καθιστώντας πρωταγωνίστρια την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Σαν να μην έφτανε η μεγάλη κίνηση με την επανενεργοποίηση του έμπειρου σέντερ, η μεταγραφή του Δημήτρη Βεργίνη έδειξε πως οι Θεσσαλοί θεωρούν τους εαυτούς τους... καταδικασμένους να πετύχουν στην Α2 και να κάνουν το ελληνικό μπάσκετ να αγκαλιάσει στα σαλόνια την περιοχή του.

Τίποτα, όμως, δε γίνεται χωρίς την έμπνευση, που προσφέρει ο αρχηγός. Και ο Νίκος Κακλαμάνος έχει όλα όσα χρειάζονται, για την περιγραφή της λέξης αυτής, με την εμφατική πρεμιέρα στο Αγρίνιο να έχει τη δική του «σφραγίδα», αν και δεν είναι η μόνη φορά που μας έχει απασχολήσει με την εκτελεστική του δεινότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=MzMa7bz9Cj4

Ο Έλληνας «Λα Μπόμπα», το σύνθημα και... όταν «σκότωσε» τη Βόνιτσα

Ο 40χρονος σήμερα γκαρντ δεν περνάει δεύτερη νιότη. Πάντα νέος, ακμαίος και ηγετικός ήταν, εκκινώντας από την Ολύμπια Λάρισας. Με τα χρόνια να περνούν, έγινε συνώνυμο των ανόδων, περνώντας από Τρίκαλα, Παγκράτι, Πανελευσινιακό, Κόροιβο, Αίολο Αστακού και Καστοριά, για να εγκατασταθεί την τελευταία τριερία στην Καρδίτσα.

https://www.youtube.com/watch?v=M6L_zN3ecnY

«Βάλε ένα τρίποντο κι ας πεθάνω, Κακλαμάνο», ήταν το σύνθημα στα Τρίκαλα, με τα οποία έγραψε μοναδική ιστορία, αφού τα οδήγησε σε δύο διαδοχικές ανόδους μέχρι την Basket League. Το ίδιο έκανε και με τον Κόροιβο αμέσως μετά, για να πάρει μια τεράστια απόφαση σε εκείνο το σημείο, αρνούμενος τη μεγάλη κατηγορία και πηγαίνοντας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Απόστολος Πανταζής έκανε τότε μια μεγάλη επένδυση για τον Αίολο, που σε «βάθος» τριετίας πήρε δύο ανόδους και συμμετείχε στα playoffs της Α2. Ο Κακλαμάνος ήταν σήμα κατατεθέν και είχε δείξει τις... διαθέσεις του από την πρώτη κιόλας σεζόν.

Εκεί εδράζεται και το ρεκόρ, το οποίο ισοφάρισε χθες (16/10). Συγκεκριμένα, ήταν ένας εντός έδρας αγώνας στη Γ' Εθνική με αντίπαλο τη Βόνιτσα στις 8 Φεβρουαρίου 2015, όταν και η ομάδα του κέρδισε με 98-68. Στο ματς εκείνο, ο Κακλαμάνος πέτυχε 31 πόντους με εννέα τρίποντα και το σύνολο του Μιχάλη Κουταλιανού είχε μια άνετη μέρα. Μπορεί να βρέθηκε στο φινάλε της σεζόν πίσω από την ΑΕΛ, αλλά εν τέλει είχε μια καλύτερη πορεία στο σύνολο της τριετίας.

https://www.youtube.com/watch?v=of15KgOdJDc

Κάπως έτσι, η σταθερή του αξία ποτέ δεν αμφισβητήθηκε. Και ίσως η τελευταία του μεγάλη αποστολή, μαζί με τους υπόλοιπους, να είναι η παρουσία της Καρδίτσας στη μεγάλη κατηγορία, βάζοντας στον «χάρτη» το στολίδι, που έχει για σπίτι της...

Πηγή photo: Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ