22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Καπινιάρης στο Basketa: «Προσωπική εξέλιξη το κυνήγι μιας ανόδου»

Το Αγρίνιο συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του στη Β΄Εθνική με την ομάδα του Γιάννη Διαμαντάκου να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην άνοδο, μετά και από τη νίκη της επί του Φιλίππου Βέροιας στην παράταση. Ο Διονύσης Καπινιάρης ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμής στην κανονική διάρκεια του αγώνα, και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με ένα "μαγικό" τρίποντο από τα 6,75μ. 

Μιλωντας στο Basketa.gr, ο 28χρονος γκαρντ του Αγρινίου αναφέρθηκε στη φετινή πορεία της ομάδας και στο κυνήγι της ανόδου στην Α2, σχολίασε την επιλογή του να συμμετέχει σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό αλλά και το ρόλο που έπαιξε στην καριέρα του ο Ντίνος Καλαμπάκος.

Πόσο σημαντική ήταν η χτεσινή νίκη για την ομάδα αλλά και για σένα που πέτυχες το σουτ που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση;

«Η χτεσινή νίκη ήταν πολύ σημαντική για εμάς όχι μόνο για βαθμολογικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Πρωτίστως, η νίκη αυτή μας κράτησε στη δεύτερη θέση και μάλιστα λόγω των συγκυριών, απομακρυνθήκαμε από τις δύο ομάδες που μας ακολουθούν. Από την άλλη, η ομάδα θα συνεχίσει στα επόμενα παιχνίδια με περισσότερο πείσμα και αναπτερωμένο ηθικό. Εγώ προσωπικά αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει βάζοντας ένα τόσο κρίσιμο σουτ».

Πιστεύεις πως μετά από αυτή τη νίκη το Αγρίνιο βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην άνοδο δεδομένης και της διαφοράς που δημιουργήθηκε σε αυτή την αγωνιστική με την Ελευθερούπολη;

«Στο μπάσκετ όλα παίζονται ως την τελευταία στιγμή οπότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Ωστόσο αν διαχειριστούμε σωστά τα επόμενα παιχνίδια, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η άνοδος θα έρθει».

Με το ντέρμπι απέναντι στην Ελευθερούπολη να πλησιάζει, κατά πόσο πιστεύεις ότι η ομάδα μπορεί να διατηρήσει τη συγκέντρωσή της ενόψει των αγώνων που ακολουθούν με Γέφυρα και Χανθ;

«Θεωρώ πως η ομάδα έχει ανταποκριθεί αρκετά καλά ως τώρα στις προκλήσεις που έχουν προκύψει. Η Γέφυρα και η Χανθ είναι δύο πολύ καλές ομάδες και σαφώς δεν πρέπει να τις υποτιμήσουμε ενόψει του ντέρμπι με την Ελευθερούπολη».

Πόσο δύσκολη διαδικασία είναι το να διεκδικείς ανόδους και να κάνεις πρωταθλητισμό; Εσύ προσωπικά πως τη διαχειρίζεσαι;

«Η αλήθεια είναι ότι ο πρωταθλητισμός δεν είναι εύκολο πράγμα, θέλει πολλή προσπάθεια και συγκέντρωση στο στόχο που θέτεις κάθε φορά. Η επιλογή μου είναι να βρίσκομαι σε ομάδες που στοχεύουν στην άνοδο γιατί αποτελεί και για μένα προσωπική εξέλιξη το κυνήγι μιας ανόδου».

Γιατί επέλεξες να μη συνεχίσεις στην Καβάλα παρά την άνοδο στην Α2;

«Στην Καβάλα έκανα και κάναμε μια πολύ επιτυχημένη χρονιά. Παρόλα αυτά ήταν επιλογή μου να πάω σε μία ομάδα που θα διεκδικούσε ακόμα μία άνοδο».

Τι είναι αυτό που σε δένει με τη Β΄Εθνική και σε κάνει να επιστρέφεις κάθε φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία;

«Νομίζω ότι δε με δένει κάτι με τη Β΄Εθνική συγκεκριμένα παρά το γεγονός ότι έχω κάνει αρκετές σεζόν σε αυτή την κατηγορία. Πιστεύω ότι είναι ένα αρκετά δυνατό πρωτάθλημα ωστόσο».

Πώς επέλεξες την ομάδα του Αγρινίου το περασμένο καλοκαίρι;

«Με την ομάδα του Αγρινίου είχαμε κοινούς στόχους του καλοκαίρι. Έδειξαν πόσο πολύ με ήθελαν και η προσέγγιση τους με έπεισε».

Πώς θα περιέγραφες τη σχέση σου με τον coach Διαμαντάκο;

«Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τον coach Διαμαντάκο. Είναι επαγγελματίας σε όλα τα επίπεδα και νιώθω τυχερός που συνεργάζομαι μαζί του».

Με ποιον τρόπο θα έλεγες πως επηρέασε την καριέρα σου η συνεργασία με τον Ντίνο Καλαμπάκο και πως βλέπεις τη φετινή πορεία του με τον Χαρίλαο Τρικούπη;

«Τον coach Καλαμπάκο τον γνωρίζω απ' όταν ήμουν 15 χρονών και πανηγυρίσαμε το πρωτάθλημα Παίδων Ελλάδας. Ήταν ο πρώτος που μου έδωσε ευκαιρίες για να φτάσω ως εδώ που έχω φτάσει και τον ευχαριστώ. Αυτό που πετυχαίνει ο Τρικούπης είναι ένα μικρό θαύμα και ο coach Καλαμπάκος συνέβαλε τα μέγιστα».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για τη φετινή σεζόν σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο;

«Σε ομαδικό επίπεδο επιδιώκω να να καταφέρουμε να ανεβάσουμε την ομάδα στην Α2 κάτι που θα είναι ιστορικό για το σύλλογο. Όσο για τις ατομικές μου φιλοδοξίες, δε θέλω να είμαι ο καλύτερος παίκτης την ομάδας μου, ούτε να βάζω τα κρίσιμα σουτ, θέλω όμως να είμαι ο καλύτερος συμπαίκτης».

photo credit : Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ