22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κανόνας του BCL: Δεν υπάρχουν κανόνες

Τα δύο πρώτα εισιτήρια για τα προημιτελικά του 3ου BCL βρήκαν χθες κάτοχο και σήμερα θα μάθουμε τις ομάδες που θα ακολουθήσουν Ναντέρ και Νίζνι στους “8”. Είναι όμως χρήσιμο πριν τα αποψινά παιχνίδι να γνωρίζουμε το εξής, σχετικά με τα πλέι οφ της διοργάνωσης: Δεν υπάρχουν κανόνες.

 


Η Ναντέρ έγινε χθες η 10η ομάδα που πήρε μία σειρά πλέι οφ, κάνοντας το 2/2 σε μία σειρά αγώνων. Έκανε εις βάρος της Μπεσικτάς ότι είχε κάνει εις βάρος της πέρσι η Μπάνβιτ, με νίκες εντός κι εκτός έδρας. Όσο για το άλλο ζευγάρι που έλυσε χθες τις διαφορές του, Νίζνι και Βενέτσια “έγραψαν” τη 12η περίπτωση πλέι οφ του BCL, στην οποία νίκησαν και οι δύο γηπεδούχοι.

 


Μετά την πρόκριση των Γάλλων και των Ρώσων που είχαν νικήσει στα πρώτα παιχνίδια, οι ομάδες που έκαναν το πρώτο βήμα στις έδρες τους, έχουν πια ένα μικρό έστω προβάδισμα με 10 προκρίσεις έναντι οχτώ των ομάδων που έχασαν σε αυτά τα παιχνίδια αλλά πήραν το “εισιτήριο” από σειρά πλέι οφ του BCL.

 


Παράλληλα επήλθε απόλυτη ισορροπία (17-17) στις προκρίσεις για τις ομάδες που έδωσαν το πρώτο παιχνίδι ως γηπεδούχοι και για εκείνες που έδωσαν το πρώτο παιχνίδι ως φιλοξενούμενες. Αυτά ως προς τα δεδομένα που προέκυψαν από τα δύο χθεσινά παιχνίδια. Με ποια δεδομένα θα μπουν οι τρεις ελληνικές ομάδες στα σημερινά;

 


Με βάση την εξέλιξη των 34 σειρών αγώνων πλέι οφ του BCL -συμπεριλαμβανομένων και των δύο που ολοκληρώθηκαν χθες- προκύπτουν κάποια συμπεράσματα για τα δεδομένα των δύο ζευγαριών που μας ενδιαφέρουν πιο άμεσα.

 


Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ με εννιά πόντους στο “παλατάκι” και τον περιμένει στο ΟΑΚΑ. Από τις τέσσερις περιπτώσεις των σειρών που οι φιλοξενούμενοι νίκησαν στο πρώτο παιχνίδι με διαφορά 9+ πόντων, στις τρεις πήραν και την πρόκριση...

 

*Η Λούντβιγκσμπουργκ είχε επικρατήσει της Μακάμπι Ραντ στη σεζόν 2016-17 (66-83) παίρνοντας την πρόκριση.

 


*Η ίδια γερμανική ομάδα είχε νικήσει εκτός έδρας την Όλντενμπουργκ πέρσι για τους “16” με 88-63 και πέρασε παρότι έχασε στο δεύτερο παιχνίδι.

 


*Η Μούρθια είχε νικήσει πέρσι για τους “8” στη Σμύρνη την Καρσίγιακα με 79-65 κι πήρε την πρόκριση με δύο νίκες.

 


Στον αντίποδα όμως...

 


*Η Νίμπουρκ είχε επικρατήσει της ΑΕΚ πέρσι στο ΟΑΚΑ με 98-88 αλλά η “Ένωση” έκανε την ανατροπή στην Τσεχία. Είναι το παράδειγμα που θέλει να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ και δεν θέλει να ζήσει από την... ανάποδη η ΑΕΚ.

 


Όσο για τα δεδομένα των πλέι οφ του BCL που είναι κάποιου είδους μπούσουλας για τον Προμηθέα; Στις τέσσερις περιπτώσεις στις οποίες οι γηπεδούχοι του πρώτου αγώνα επικράτησαν με διαφορά τουλάχιστον 12 πόντων -όλες στη σεζόν 2016-17- πήραν όλοι την πρόκριση.

 


*Για τη φάση των “24” ο Άρης είχε νικήσει τη Στρασμπούρ με 71-52 στη Θεσσαλονίκη και υπερασπίστηκε τη διαφορά στη Γαλλία.

 


*Για την ίδια φάση της ίδιας σεζόν, η Σάσαρι είχε επικρατήσει της Νίμπουρκ με 94-72 στη Σαρδηνία και πέρασε, παρότι χρειάστηκε μέχρι και τον τελευταίο πόντο αφού έχασε στην Τσεχία με 84-63.

 


*Για τους “16”, η Λούντβιγκσμπουργκ είχε νικήσει τη Νεπτούνας με την ίδια διαφορά με την οποία ταξίδεψε ο Προμηθέας στην Τενερίφη (73-61) και προκρίθηκε αφού έχασε με έξι στο Κλαϊπέντα.

 


*Πιο εύκολα ήταν τα πράγματα για τη Σάσαρι που νίκησε με 79-63 τη Λε Μαν στην έδρα της και ζευγάρωσε τις νίκες στη Γαλλία.

 


Αυτά δείχνει η μικρή ιστορία των πλέι οφ του Basketball Champions League. Απομένει να διαπιστώσουμε αν οι κανόνες που έχουν δημιουργηθεί θα βρουν συνέχεια στα αποψινά παιχνίδια ή αν θα προκύψουν ανατροπές και νέα δεδομένα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ