17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καλάθης: «Ο Σάρας μου θυμίζει τον Ομπράντοβιτς»

O Νικ Καλάθης μίλησε στο επίσημο σάιτ της Εuroleague και αποκάλυψε ότι νεότερος δεν ήταν μεγάλος φαν του Γιασικεβίτσιους ενώ μίλησε για την συνεργασία του με τον Λιθουανό τεχνικό τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στη Μπαρτσελόνα.

Αρχικά ο Έλληνας διεθνής γκαρντ θυμήθηκε την πρώτη γνωριμία του με τον Σάρας: «Άκουσα για εκείνον όταν έπαιζε στους Πέισερς, επειδή παρακολουθούσα αγώνες του ΝΒΑ. Τον γνώρισα στην Αθήνα, δεν ήξερα τίποτα για το μπάσκετ στην Ευρώπη, αλλά μου είπαν ότι αυτός ο τύπος είχε κερδίσει παντού. Ήταν μεγαλύτερος, πιο έμπειρος και πραγματικά με "διέλυε" σε κάθε προπόνηση. Φώναζε, έκανε διάφορα.

Δίναμε μάχες. Όταν εγώ ήμουν μικρός δεν περίμενα να παίξω, οπότε προσπαθούσα να κερδίσω χρόνο συμμετοχής από αυτόν, τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη και τον Νίκολας. Προφανώς δεν υπήρχε χρόνος συμμετοχής για όλους, οπότε εγώ περίσσευα στο ροτέισον. Σκεφτόμουν όμως ότι με πίστευε ο κόουτς Ομπράντοβιτς και στην τρίτη μου χρονιά στην ομάδα έπαιζα μαζί με τον Σάρας και τον Διαμαντίδη.

Οπότε, μπορώ να σου πω ότι δεν ήμουν και ο μεγαλύτερος θαυμαστής του όταν ήμουν 20 ετών.Κάποια στιγμή γίναμε φίλοι. Κέρδισα τον σεβασμό του ως παίκτης. Την τρίτη χρονιά μαζί του γίναμε φίλοι, ήμασταν καλοί συμπαίκτες».

Στη συνέχεια μίλησε για την κοινή του συνύπαρξη στη Μπαρτσελόνα και σε ποιο σημείο του θυμίζει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Ήξερα ότι θα γίνει προπονητής, δεν μου προκάλεσε έκπληξη αυτό. Ξέρει το παιχνίδι, έχει γνώσεις, χρησιμοποιεί το IQ του με βάση την εμπειρία του ως παίκτης. Έκανε απίστευτα πράγματα στην Ζαλγκίρις. Αυτό που έκανε με την Ζάλγκιρις ήταν εκπληκτικό. Έχτισε ένα σύστημα όπου ήξερες ότι αν έπαιζες εναντίον τους θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι επειδή δεν έκαναν ποτέ λάθος. Και τα έκανε όλα αυτά με μικρό μπάτζετ που είχαν, πήραν σπουδαίους παίκτες που έπαιζαν σκληρά. Ήξερες ότι κάθε παιχνίδι απέναντί τους θα ήταν δύσκολο. Έχτισε μία κουλτούρα εκεί.Ήξερες από πριν ότι αυτό το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο, επειδή πάντα έκαναν το σωστό. Επίσης, ρωτά τους παίκτες του και αυτό είναι κάτι που θυμίζει τον Ομπράντοβιτς. Εστιάζει πολύ στην λεπτομέρεια και έχει την ίδια απαίτηση από τους παίκτες.

Αν δεν κάνεις το σωστό, θα σου δείξει αμέσως την λεπτομέρεια που έχασες. Περιμένει τα καλύτερα από τους παίκτες του. Είναι ένας προπονητής των παικτών του. Μπορείς να πας και να τον ρωτήσεις, να του πεις τι σκέφτεσαι, αν θέλεις κάτι διαφορετικό. Είναι πολύ σημαντική η επικοινωνία σε αυτό το επίπεδο. Ξέρει πως νιώθουμε σαν παίκτες και τι θέλουμε, καταλαβαίνει πράγματα που θα μπορούσε να καταλάβει μόνο κάποιος που έχει ιδρώσει στο παρκέ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ