21.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Καλάθης: «Θέλω να κερδίσω την Euroleague» (vid)

Ο Νικ Καλάθης είναι σίγουρα το πρόσωπο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό στη Μπαρτσελόνα. Ο έμπειρος γκαρντ μίλησε στο επίσημο κανάλι της ομάδας αναφορικά με τη μεταγραφή του, τις προσδοκίες του αλλά και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

«Νιώθω καλά. Μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον. Η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Ήταν μία μεγάλη ευκαιρία, δεν το σκέφτηκα καν όταν με πήραν τηλέφωνο. Ήμουν στην Ελλάδα για οκτώ χρόνια. Ήθελα ένα φρέσκο ξεκίνημα και θεωρώ ότι εδώ είναι η καλύτερη κατάταση. Χρειάζομαι λίγο χρόνο, αλλά για την ώρα όλοι μου συμπεριφέρονται άψογα και διασκεδάζω όταν δεν είμαστε στο παρκέ», ανέφερε σε πρώτη φάση. 

Για τους στόχους του: «Θέλω να κερδίσω την Euroleague. Αυτό είναι το βασικό. Μετά θεωρώ ότι μπορώ να περιμένω πολλά από εμάς και να κερδίσουμε όλους τους τίτλους».

Για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Τον ξέρω χρόνια, είμαστε φίλοι. Είναι διαφορετικά τώρα, είναι ο προπονητής μου, το σεβόμαστε αυτό. Θέλω να μάθω το σύστημα, όλοι είμαστε σε αυτή την φάση. Έχει την ίδια ενέργεια και το ίδιο πάθος για το παιχνίδι».

Όσο για το κλίμα που συνάντησε στα αποδυτήρια των μπλαουγκράνα: «Είναι η πρώτη φορά για μένα που ήρθα σε μια ομάδα και δεν έχω από πριν κάποιον φίλο. Φυσικά γνωρίζω όλα τα παιδιά, παίζουμε για αρκετά χρόνια αντίπαλοι, αλλά τώρα τους μαθαίνω επί προσωπικού. Όλοι είναι πολλοί καλοί χαρακτήρες, έχει πλάκα να είμαι κοντά τους»

Τέλιος αναφέρθηκε και στο νέο νούμερο που επέλεξε να φορέσει: «Το "99" είναι το αγαπημένο νούμερο του γιου μου. Στον Παναθηναϊκό είχα το "33" αλλά δεν μπορούσα να το πάρω, γιατί το έχει ο Νίκολα (Μίροτιτς). Ρώτησα λοιπόν τον γιο μου ποιο είναι το αγαπημένο του νούμερο, μου είπε το "99" και γι αυτό το επέλεξα».

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ