18.1 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κακλαμανάκης: «Η πιο γλυκιά ήττα που κάναμε μέσα στην χρονιά»

Το Λαύριο έφτασε σε μια τεράστια επιτυχία χθες (13/4), καθώς κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδο του στα playoffs της Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η συγκυρία, μάλιστα, ήταν ιδιαίτερη ή μάλλον... περίεργη, αφού η ομάδα του Χρήστου Σερέλη ηττήθηκε από τον Απόλλωνα και τερμάτισε όγδοη την στιγμή που οι Πατρινοί αποχαιρετούσαν την κατηγορία.

Το basketa.gr μίλησε με τον Δημήτρη Κακλαμανάκη για το κατόρθωμα του Λαυρίου και τον παράδοξο τρόπο με το οποίο πέρασε η ομάδα στην postseason.

Αναλυτικά, όσα μας είπε ο 22χρονος σέντερ, που αγωνίστηκε και στα 26 παιχνίδια:

-Συγχαρητήρια για την είσοδο στα playoffs, πόσο σημαντική είναι αυτή η επιτυχία για την ομάδα;

«Είναι από τα πιο ιστορικά επιτεύγματα του Λαυρίου. Το θέλαμε πολύ, το είχαμε βάλει σαν στόχο και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που τα καταφέραμε».

-Ποια ήταν τα συναισθήματα στο τέλος του αγώνα; Χάσατε αλλά την ίδια στιγμή περάσατε στα playoffs .

«Παρότι χάσαμε, μπορώ να πω ότι ήταν η πιο γλυκιά ήττα που κάναμε μέσα στα χρόνια. Ήταν το αποτέλεσμα που μας οδήγησε στα playoffs. Είχαμε χάσει αλλά ταυτόχρονα χαιρόμασταν».

-Αντίθετα ο Απόλλων έπεφτε στην Α2. Πως νιώσατε εκείνη την στιγμή βλέποντας τους αντιπάλους σας;

«Τους σεβαστήκαμε, δεν πανηγυρίσαμε ιδιαίτερα. Είναι κρίμα που έπεσε κατηγορία ο Απόλλων, έχει καλή ομάδα. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο».

-Η αντίδραση του κόουτς Σερέλη μετά το ματς και την πρόκριση στην οκτάδα;

«Ήταν κάτι που το ήθελε πολύ, μας το είχε θέσει ως στόχο αφού εξασφαλίσαμε την παραμονή. Ο επόμενος μας στόχος ήταν τα playoffs. Φυσικά το ευχαριστηθήκαμε μαζί κι εκείνος».

-Βρίσκετε μπροστά σας τον ΠΑΟΚ. Πως βλέπεις την σειρά, με δεδομένο το γεγονός ότι το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει;

«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα, εμείς από την μεριά μας, όπως σε κάθε ματς, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

-Θα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για το Λαύριο και βέβαια η συμμετοχή και μόνο συνιστά κατόρθωμα…

«Θα κοιτάξουμε να το διασκεδάσουμε και να το δούμε ως μια μεγάλη εμπειρία για μας».

-Ξέρουμε πως οι φίλοι του Λαυρίου βρίσκονται δίπλα στην ομάδα και στέκονται στο πλευρό της. Πως λαμβάνεις εσύ την υποστήριξη του κόσμου;

«Επειδή είναι ο δεύτερός μου χρόνος στην ομάδα, μπορώ να πω με σιγουριά ότι το Λαύριο, όλη η πόλη είναι μια οικογένεια. Ο κόσμος μας στηρίζει σε όλα τα παιχνίδια, είτε εντός είτε εκτός εδράς, αυτό φαίνεται προς τα έξω και το κυριότερο είναι πως το λαμβάνουν οι παίκτες σε μεγάλο βαθμό».

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ