20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και να θέλει να αγιάσει…

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά ένα μήνα στο ΣΕΦ και θυμήθηκε το πόσο…τυχερή είναι η ομάδα που κοουτσάρει.
Πάνω που είδε τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο να μπαίνει με διάθεση στο παιχνίδι με τη Μπασκόνια και να βγάζει ενέργεια στην άμυνα (άλλωστε και αυτός έχει – επιστρέψει – λιγότερο από ένα μήνα στην ομάδα που διέκοψε το δανεισμό του στον Ιωνικό Νικαίας) ο νεαρός άσος μπαίνει σήμερα στο χειρουργείο με διαλυμένο αστράγαλο !
Δεν είναι ότι θα λείψει μίνιμουμ δύο μήνες (λογικά θα είναι παραπάνω) αλλά το ότι πάει πίσω πάνω που είχε αρχίσει να ανεβάζει στροφές μέσα στη χρονιά και αυτό είναι τεράστια ατυχία.
Ήδη σε μια ομάδα με λειψανδρία η απώλεια του Βασίλη είναι τεράστιο πλήγμα και για τον ίδιο αλλά και για το υπόλοιπο σύνολο.
Τα προβλήματα είναι εμφανή για τους Ερυθρόλευκους, ιδιαίτερα στην άμυνα, όσο και αν προσπαθεί ο κόουτς Μπαρτζώκας να βελτιώσει θέματα, όπως έγινε και κόντρα στους Βάσκους τους οποίους ο Ολυμπιακός κράτησε στους 70 πόντους.
Όμως σε μια ομάδα που έχει στηθεί λανθασμένα από το καλοκαίρι (με τον κόουτς Μπλάτ να έχει ολοκληρωτικά την ευθύνη, όχι μόνο για τον αφελληνισμό του βασικού κορμού αλλά και για την επιλογή αρκετών ξένων που δεν μπορούσαν να σταθούν επάξια σε επίπεδο Ευρωλίγκας) είναι δύσκολο να αλλάξεις θεαματικά κάτι με σοβαντίσματα…
Εκτός εάν βρίσκεις κελεπούρια (όχι μόνο για την εποχή, αλλά γενικότερα) τύπου Οκτάβιους Ελις που έπαιξε χθες με τρεις μέρες μόνο στην ομάδα και η απόδοσή του ήταν σαν να βρίσκεται ένα χρόνο στο ΣΕΦ.
Η ατυχία με το Γιώργο Πρίντεζη (δεν έπαιξε γιατί πονούσε στα πλευρά) ήρθε κουτί στον Ογκουστιν Ρούμπιτ που έδειξε (ιδιαίτερα με την άμυνα πάνω στον Τόρνικε Σενγκέλια) ότι ίσως αξίζει μια ευκαιρία και του χρόνου. Όχι φυσικά ως σέντερ (!) αλλά στην πιο φυσική του θέση στο τέσσερα.
Ο Ολυμπιακός (το έχουμε ξαναπεί) δεν έχει την πολυτέλεια να κοιτάει τη βαθμολογία και να λέει ότι: «Α ωραία, απέχουμε μόλις μια νίκη από τα πλέι οφ. Αν το κάνει, πριν καν το καταλάβει καλά καλά θα φύγει με δύο 20άρες στη διαβολοβδομάδα που έρχεται κόντρα στη Ζαλγκίρις (στο Κάουνας) και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ.
Οι Πειραιώτες μετά από καιρό επιχειρούν να παίξουν ορθολογικό μπάσκετ, βάζοντας πινελιές στην άμυνα η οποία ήταν το μεγάλο τους όπλο τα παλαιά χρόνια αλλά το έχασαν εφέτος καθώς αποκτήθηκαν (ξένοι) παίκτες χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε αυτό το κομμάτι.
Η ενίσχυση (μετά και τη νέα απώλεια του Χαραλαμπόπουλου) με έναν ακόμα παίκτη είναι σχεδόν βέβαιη απλά θα πρέπει να γίνει με το σκεπτικό του Ελις, δηλαδή με όσο το δυνατόν καλύτερη προοπτική και για του χρόνου.
Υ.Γ. Α ρε Αντώνη (Νταή), η απουσία σου ήταν - και θα είναι πλέον από εδώ και πέρα - κάτι παραπάνω από αισθητή. Σίγουρα εκεί ψηλά θα έσκασες ένα χαμόγελο, αλλά ρε φίλε έφυγες νωρίς και λείπεις πολύ σε όλους μας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ