16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Και λεωφορείο, και δημαρχείο, και “κοχόνες” στη Μάλαγα (Vids)

Από όλα είχε ο... μπαξές. Όσα έγιναν μετά την κατάκτηση του EuroCup είχαμε τα πάντα όλα. Δηλώσεις, κλάμματα, υποδοχή, χορούς, τραγούδια, ανοιχτά λεωφορεία και κάποιες από τις πιο.... ερωτικές δηλώσεις. Η Ουνικάχα Μάλαγα παραληρεί μετά το 2-1 επί της Βαλένθια και την κατάκτηση του EuroCup που την οδηγεί στην Ευρωλίγκα 2017-18.

Καλά που δεν άκουγε το...ΕΣΡ

Ο Τζαμάρ Σμιθ αισθανόταν πολύ καλά. Και φάνηκε και στο γήπεδο. Όταν τον ρώτησαν πάντως μετά ήταν ξεκάθαρος: "Ήμουν καλά και δεν φοβήθηκα να πάρω την μπάλα. Σκεφτόμουν απλά "give me the f... ball". Η συνεννόηση στην Ουνικάχα Μάλαγα πρέπει να έχει περάσει σε άλλο επίπεδο πάντως, γιατί οι συμπαίκτες του διάβασαν τις σκέψεις του και απλά του έδωσαν την μπάλα. Και αυτός έκανε τη δουλειά του.

Λίγο αργότερα πάντως ο Χοάν Πλάθα άφηνε το μυαλό στην άκρη, αλλά συνέχιζε με την...ανατομία προχωρώντας σε άλλα επίπεδα: "Ήθελε κουράγιο, μυαλό... Οι παίκτες μου πίστεψαν σε εμένα και εγώ σε αυτούς. Έχουν δύο... cojones (ε, τώρα μην θέλετε και μετάφραση... διαβάστε το μυαλό μας κι εσείς...) και έκαναν την ανατροπή και πήραν αυτό το τρόπαιο".

Υποδοχή ηρώων

Όχι πως δεν το περίμεναν. Πολύς λαός στο αεροδρόμιο, στην πόλη, σε κάθε τους βήμα. Κάποιοι είχαν το κινητό τους ανά χείρας να αποτυπώσουν τις στιγμές (λες και θα μπορέσουν ποτέ να τις ξεχάσουν), άλλοι απλά χαίρονταν τη στιγμή.

 

Η υποδοχή ήταν αυτή, όχι που περίμεναν, αλλά που ονειρεύονταν. Και τη χάρηκαν όλοι. Αυτοί που έπαιξαν, αυτοί που δεν έπαιξαν, οι τραυματίες, όλοι όσοι βρίσκονται πίσω και γύρω από την ομάδα και δεν τους ξέρει κανένας έξω από αυτήν ενδεχομένως.

 

 

 

Η βόλτα με το λεωφορείο

Ποιος να τους σταματήσει και ποιος να τους παρεξηγήσει; Ανέβηκαν όλοι στο... πάνω διάζωμα, τα πανώ που έγραφαν πρωταθλητές είχαν κρεμαστεί γύρω γύρω, η μασκώτ ήταν μπροστά μπροστά και η κούπα πρωταγωνίστρια.

 

Αν κάποιος παίκτης πάντως είχε την τιμητική του, αυτός ήταν ο Αλμπέρτο Ντίαθ. Ο κοκκινομάλης, 22χρονος παρακαλώ, γκαρντ της Μάλαγα, ο οποίος αναδείχθηκε MVP. Οι φίλαθλοι φώναζαν ρυθμικά το όνομά του, αυτός ανταπέδωσε και όλοι μαζί συγκινήθηκαν. Όπως συγκινήθηκε και συγκίνησε και αυτός νωρίτερα. Όταν έκλαψε με μαύρο (καλά, με πράσινο) δάκρυ μετά την ανάδειξή του ως πολυτιμότερου παίκτη "γιατί αυτό ήταν το όνειρό μου από μικρό παιδί, το όνειρο έγινε πραγματικότητα". Και έκανε πολλούς φίλους της Ουνικάχα να δακρύσουν και αυτοί με τη σειρά τους όταν μέσω του KIAenzona έγραψε ένα -ερωτικό να το πούμε;- γράμμα στην ομάδα του. Και αποδεικνύει πως στην περίπτωσή του το "ήμουν Ουνικάχα Μάλαγα από μικρός" ισχύει και φαίνεται από τα λόγια του: "Κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο για προπόνηση, για αγώνα, ανατριχιάζω. Γιατί είμαι εκεί. Βρίσκομαι εκεί που ονειρευόμουν πάντα να βρίσκομαι, με αυτή τη φανέλα, σε αυτό το παρκέ, με αυτόν τον κόσμο". Ε, εντάξει... Μια αποθέωση του αξίζει εδώ που τα λέμε μετά και από αυτά, τα οποία είναι ένα ίχνος από την επιστολή που έγραψε.

 

Το μπαλκόνι και ο αρχηγός

Αν ο Αλμπέρτο Ντίαθ ζούσε το όνειρο, τι να πει και ο αρχηγός της Ουνικάχα Μάλαγα, Κάρλος Σουάρεθ. Μπήκε στο Δημαρχείο, ανέβηκε στο μπαλκόνι, μίλησε στον κόσμο και στη συνέχεια είπε να γίνει ένας από αυτούς, φωνάζοντας συνθήματα. Έτοιμος για οργανωτής εξέδρας όταν αφήσει το παρκέ...

 

Ε, του αξίζει ένας χορός

Και εντάξει οι παίκτες... Αυτός ο έρημος ο προπονητής, να μην το χαρεί κι αυτός λιγάκι; Ποιος να το φανταζόταν όταν βρισκόταν στο -13 στο τρίτο δεκάλεπτο πως έκανε αυτό το 20-4 στο τέταρτο και θα σήκωνε την κούπα, με τον Άλεν Όμιτς να έχει αποβληθεί και να βρίσκεται στα αποδυτήρια; Λίγο μετά την αναμέτρηση έμοιαζε εξαντλημένος...

Φτάνοντας όμως στη Μάλαγα ξαναβρήκε το κέφι και τη ζωντάνια του και έφτασε ακόμη και να χορέψει στο μπαλκόνι...Το δικαιούται! Μεταξύ μας πάντως, καλύτερα να κοουτσάρει, παρά να χορεύει... (Αλήθεια, τα σενάρια που τον έδιωχναν από την Ουνικάχα το καλοκαίρι, τι θα γίνουν τώρα;)

 

Και τα μπλουζάκια έτοιμα

Λένε αυτοί που ξέρουν από μάρκετινγκ πως οι πρώτες ώρες , ούτε καν μέρες, μετά από μια μεγάλη επιτυχία είναι η κατάλληλη στιγμή για να προωθήσεις ότι θες. Προϊόντα, εισιτήρια διαρκείας, μια καμπάνια ακόμη και για την επόμενη σεζόν. Αυτό έκαναν και στην Ουνικάχα Μάλαγα και οι μηχανές δούλευαν ολονυχτίς για τα νέα μπλουζάκια. Κάτι μας λέει πως θα ξεπουλήσουν πολύ γρήγορα!

 

Χωρίς Αντόνιο θα σας αφήναμε;

Και για επίλογο, μην ξεχνιέστε! Έχουμε Αντόνιο Μπαντέρας! Έδωσε τις ευχές πριν, δίνει τα συγχαρητήρια μετά και δηλώνει περήφανος!

 

Ο επίλογος από την ίδια την Ουνικάχα Μάλαγα



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ