15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Και η Γαλλία με παίκτες από Ευρωλίγκα!

Μετά τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα ένας ακόμα πρόεδρος μεγάλης ευρωπαϊκής ομοσπονδίας διαβεβαίωσε ότι εθνική ομάδα της χώρας του θα έχει την καλύτερη δυνατή σύνθεση στα "παράθυρα" των προκριματικών του Μουντομπάσκετ 2019 τον Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο. Ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας Ζαν Πιερ Σιουτά δήλωσε κατηγορηματικά ότι στην Εθνική Γαλλίας θα κληθούν και παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα!

"Θα παίξουμε με το καλύτερο δυνατό ρόστερ. Καταδικάζουμε τη στάση της Ευρωλίγκας. Ζητήσαμε από την Ευρωλίγκα να επιτρέψει στους παίκτες της να ενσωματωθούν στις εθνικές ομάδες. Ζητήσαμε επίσης από τη FIBA να επιτρέψει στη Γαλλία να διεκδικήσει τις πιθανότητες πρόκρισής της στο Μουντομπάσκετ 2019 διασφαλίζοντας την ισότητα μεταξύ των εθνικών ομάδων. Θα καλέσουμε παίκτες από την Ευρωλίγκα στην Εθνική ομάδα. Δεν έχω εμπιστοσύνη στον Τζόρντι Μπερτομέου", δήλωσε ο Σιουτά.

Η Γαλλία, βέβαια, δεν έχει ομάδα στην Ευρωλίγκα, έχει όμως αρκετούς διεθνείς, που αγωνίζονται σε αυτήν. Το ερώτημα ωστόσο είναι τι είδους κυρώσεις μπορεί να επιβάλει σε αυτούς τους παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό και αν είναι σε θέση να τους αναγκάσει (μέσω αυτών των κυρώσεων) να παίξουν το χειμώνα στην Εθνική και όχι στην Ευρωλίγκα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ