20.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Καθολική άρνηση επανεκκίνησης στον Βορρά

Παίκτες, προπονητές, και όσοι ασχολούνται με το μπάσκετ στις Εθνικές κατηγορίες αγωνιούν για την επανεκκίνηση των Εθνικών κατηγοριών, αλλά αρκετές διοικήσεις έχουν διαφορετικές απόψεις, έχοντας μαζί τους αιτιάσεις, που δύσκολα μπορούν να βρούνε απαντήσεις.

Το basketa.gr προχώρησε σε καταμέτρηση στο τι ζητούν οι ομάδες του Βορρά, δηλαδή αυτές που αγωνίζονται στον 3ο και 4ο όμιλο της Β' Εθνικής  και στους τρεις ομίλους της Γ' Εθνικής, και η αφοπλιστική απάντηση ήταν...«δεν ζητάμε τίποτα, αδυνατούμε να συνεχίσουμε».

Σχεδόν καθολική ήταν η συγκεκριμένη άποψη, με το πολύ πέντε ομάδες να διαχωρίζονται, και να αναφέρουν πως αν μας ζητηθεί και αποφασιστεί από την πολιτεία να αγωνιστούμε θα το κάνουμε.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι άνθρωποι που τρέχουν αυτές τις ομάδες δεν είναι ούτε πλούσιοι επιχειρηματίες, με τους περισσότερους να είναι καθημερινοί άνθρωποι, με μια συνηθισμένη εργασία. Αυτό που ζητούν ως μια βάση είναι να ανοίξουν οι ακαδημίες, ώστε να μπει κάποιο ρευστό στα ταμεία τους, αλλά αναφέρουν πως αν αναγκαστούν να κατεβάσουν τις ομάδες τους την τρέχουσα σεζόν, ίσως δεν μπορέσουν να το πράξουν του χρόνου, καθώς θα συσσωρευτούν πολλά χρέη.

Επίσης η σκέψη βρίσκεται και σε τυχόν τρίτο κύμα της πανδημίας που θα προκαλέσει το τελειωτικό χτύπημα, αλλά και στην πλήρη αδυναμία να καλύψουν οφειλές για ταξίδια και διεξαγωγή αγώνων. Μάλιστα αρκετοί αναφέρουν πως οι χαμένοι της υπόθεσης θα είναι οι αθλητές γιατί δεν θα είναι εφικτό να πληρωθούν, από τη στιγμή που οι πηγές εσόδων στέρεψαν. Αρκετοί εκτός από τις ακαδημίες στηρίζονται στις τοπικές κοινωνίες, σε μικρό χορηγούς που έρχονται κατά κόρον από την εστίαση, και αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο πότε θα ανοίξουν, αλλά και στην εκμετάλλευση των γηπέδων τους, αλλά και σε κάποιες γιορτές (χοροεσπερίδες, πίτες κτλπ.)

Έτσι, και με αυτή την κατάσταση, μοιάζει σταυρόλεξο για το πόσες ομάδες θα καταφέρουν να φτάσουν έστω και στην αφετηρία της νέας αγωνιστικής περιόδου, έχοντας σβήσει οι ίδιοι από το μυαλό τους την τρέχουσα σεζόν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ