23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Καθάρισε” η άμυνα στην Ουκρανία

Η ήττα της περασμένης εβδομάδας από την Κατάγια στη Θεσσαλονίκη, έκανε μεγαλύτερο το “πρέπει” της νίκης για τον Άρη επί της Ντνίπρο. Οι “κιτρινόμαυροι” παρά την κακή αρχή που έκαναν στο παιχνίδι, έδειξαν χαρακτήρα και μέσα από την άμυνα τους έδωσαν τέλος στο σερί των τριών ηττών σε Ελλάδα και Ευρώπη επικρατώντας με 55-51.

 

Κορυφαίος του Άρη -αν και παρασύρθηκε από τον διαγωνισμό άστοχων σουτ στον οποίο επιδόθηκαν και οι δύο ομάδες- ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης που τελείωσε το παιχνίδι με 14 πόντους, εννιά ριμπάουντ, δύο ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα.

 

Ο Άρης μπήκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο στο παιχνίδι, χωρίς συγκέντρωση, αφού εκτελούσε άσχημα στην επίθεση με αποτέλεσμα στα μισά της πρώτης περιόδου να βρεθεί πίσω με διψήφια διαφορά (15-3). Στο τέλος της το σκορ ήταν 22-15 με τους “κιτρινόμαυρους” να έχουν 6/21 σουτ εντός παιδιάς (0/5 ο Λάκι Τζόουνς).

 


Μέσα από την άμυνα του και παρότι δεν βελτίωσε ιδιαίτερα τα ποσοστά του, ο Άρης κατάφερε να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στα μισά της δεύτερης περιόδου (25-23). Εκεί σπατάλησε κάποιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει ή και να προσπεράσει κι έτσι στο φινάλε του ημιχρόνου ήταν πίσω με πέντε (33-28) έχοντας 5/19 δίποντα και 6/21 τρίποντα την ώρα που οι Ουκρανοί είχαν 7/15 τρίποντα. Τον κρατούσαν όμως τα επιθετικά ριμπάουντ (10).

 


Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Άρη να επιχειρεί να μεταφέρει το παιχνίδι του κοντά στο καλάθι προκειμένου να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του ΜακΓκί έναντι των ψηλών των γηπεδούχων και έπειτα από 2,5 λεπτά έφερε το παιχνίδι στα ίσα (33-33) και τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με ένα τρίποντο του Μποχωρίδη (37-40). Δεν μπόρεσε όμως να κρατήσει το +5 που πήρε λίγο μετά (37-42) και στο 30' ήταν πίσω, έστω και με δύο πόντους (44-42).

 


Ο Άρης όμως συνέχισε να κάνει δύσκολη τη ζωή των Ουκρανών με την άμυνα του. Η Ντίπρο έμεινε χωρίς σκορ στα πρώτα πέντε λεπτά της τέταρτης περιόδου και η ομάδα της Θεσσαλονίκης με ένα σερί 7-0 βρέθηκε για δεύτερη φορά στο +5 (44-49) και δύο λεπτά πριν το φινάλε όριζε πια την τύχη του παιχνιδιού (48-54). Ο Χάρις με 1/2 βολές στα 7'' “σφράγισε” τη νίκη του Άρη που έβαλε σε μια καλύτερη πια βάση την προσπάθεια του στη διοργάνωση.

 


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-15, 33-28, 44-42, 51-55.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Ο Άρης δέχτηκε 15 πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο, 22 στην πρώτη περίοδο αλλά επέτρεψε στην Ντνίπρο να σημειώσει μόνο 22 στα επόμενα 25 αγωνιστικά λεπτά (στο 35'). Ήταν χωρίς αμφιβολία το γεγονός που επέτρεψε στην ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου να συνέλθει από την ψυχρολουσία του πρώτου δεκάλεπτου, να επιστρέψει και τελικά να πάρει το παιχνίδι.

 


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Οι “κιτρινόμαυροι” πήραν ένα παιχνίδι στο οποίο ίσα που πέρασαν το 40% στις βολές (7/17) και είχαν 46 άστοχα σουτ εντός παιδιάς (20/66). Έδειξαν όμως να συσπειρώνονται και να βγάζουν τουλάχιστον την αμυντική “ταυτότητα” τους στο παρκέ. Για ένα ακόμη παιχνίδι δεν εκμεταλλεύτηκαν στον βαθμό που θα έπρεπε τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ τους (πήραν έξι πόντους από 15 δεύτερες επιθέσεις) όμως εξώθησαν τους γηπεδούχους σε οχτώ περισσότερα λάθη (17-9) από τα οποία το επιμέρους σκορ ήταν 15-8.

 


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καστίγιο (Ισπανία), Ροχάσκι (Αυστρία), Τόμασον (Ισλανδία)

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

Photo Credits: FIBA Europe Cup



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ