22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καββαδάς στο Basketa.gr: “Ο Ηρακλής στις κορυφαίες ομάδες που έχω παίξει”

"Είχα ακούσει για τη λατρεία των φίλων του Ηρακλή για την ομάδα τους, αλλά αυτό που ζούμε κάθε φορά που παίζουμε ιδιαίτερα στο Ιβανώφειο είναι μοναδικό. Ειλικρινά πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από όλες όσες έχω αγωνιστεί".

Σε όλη του την καριέρα Ο Βασίλης Καββαδάς (αν και δεν τον πήραν τα χρόνια ακόμα) είχε την τύχη και την αξία φυσικά να παίξει σε ιστορικές ομάδες με μεγάλο κόσμο να τις ακολουθεί. Ολυμπιακός, Αρης και ΑΕΚ (και ο Πανιώνιος βέβαια) ήταν αυτές και ο έμπειρος σέντερ έζησε από κοντά το τι σημαίνει να έχει μια ομάδα κόσμο.

Πλέον ζει κάτι ανάλογο και στη Θεσσαλονίκη και ήδη μετά τη μεγάλη νίκη του Ηρακλή στη Ρόδο επί του Κολοσσού, περιμένει τρομερή ατμόσφαιρα κόντρα στον Προμηθέα.

"Πραγματικά περιμένουμε με χαρά αυτό το παιχνίδι που θα είναι μια πρόκληση για μας κόντρα σε μια εξαιρετική ομάδα. Ηταν σημαντική η νίκη στη Ρόδο επίσης απέναντι σε έναν πολύ αξιόλογο αντίπαλο και μέτρηση ότι μείναμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας μέχρι το φινάλε" λέει ο άσος του Ηρακλή που σημείωσε πολύ καθοριστικές βολές στο φινάλε δίνοντας αέρα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του.

"Η νίκη ήταν αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας, και όλοι οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ακολουθώντας κατά γράμμα το πλάνο του κόουτς Καστρίτη. Είχαμε κάνει μια εξαιρετική αρχή στο πρωτάθλημα, αλλά κάποιες ήττες μας πήγαν λίγο πίσω. Ομως δεν μας πήρε από κάτω και κόντρα στο Λαύριο την περασμένη αγωνιστική επιστρέψαμε στις επιτυχίες με εντυπωσιακό τρόπο. Αυτό μας απελευθέρωσε κάπως και έτσι ήρθε και το μεγάλο διπλό στη Ρόδο" επισημαίνει ο Βασίλης Καββαδάς που μη του μιλήσεις για υψηλούς στόχους και καλή πορεία.

"Μακριά από εμάς τα μεγάλα λόγια. Δεν κοιτάμε απλά παιχνίδι με  παιχνίδι, αλλά ακόμα και μέρα με τη μέρα, να είμαστε καλά να βγαίνουν δυνατές προπονήσεις και να έχουμε καλά παιχνίδια. Σαφώς η ομάδα έχει δυνατότητες, αλλά το ταμείο θα γίνει στο τέλος. Προέχει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και έχουμε ένα τεχνικό τιμ εξαιρετικό που μας κρατάει focus sε αυτό. Να είστε σίγουροι ότι τα μυαλά μας δεν έχουν πάρει αέρα και ούτε πρόκειται να πάρουν στο μέλλον και ας έρθουν και πιο μεγάλες νίκες".

Στον Ολυμπιακό πήρε πρωτάθλημα στην ΑΕΚ Τσάμπιονς Λίγκ, Διηπειρωτικό και κύπελλο Ελλάδας. στον Ηρακλή ποιος θα είναι άραγε ο τίτλος του ; Μια είσοδος στα πλέι οφ ίσως ;

"Δεν θα με παρασύρεις (γέλια). Είπαμε παιχνίδι με το παιχνίδι, μέρα με τη μέρα και βλέπουμε. Ειλικρινά τώρα, απολαμβάνω την κάθε μέρα, το κάθε λεπτό στην προπόνηση με τους συμπαίκτες μου, με τους προπονητές μας και τον κόσμο μας".

Ομως για τον ίδιο αυτή η χρονιά είναι σαν ένα νέο ξεκίνημα καθώς προερχόταν από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε πολλούς μήνες εκτός δράσης ίσως στην πιο δύσκολη περίοδο της καριέρας του, που συνήθως από το μυαλό των αθλητών περνάνε πολλές σκέψεις.

"Πράγματι είναι σαν να έχω κάνει ένα restart, ένα νέο ξεκίνημα και αυτή η περιπέτειά μου απλά με δίδαξε στο να απολαμβάνω τα πιο απλά πράγματα. Ακόμα και μια προπόνηση, ένα οικογενειακό διπλό, μια κουβέντα με τους συμπαίκτες μου. Η Θεσσαλονίκη με χαλαρώνει, καθώς στα 30 μέτρα από το σπίτι είναι η θάλασσα και με μια βόλτα καθαρίζει αμέσως το μυαλό σου".

Ο Ηρακλής είναι το λιμάνι του και ο ίδιο το εισπράττει:

"Ούτε συζήτηση, είναι μια ομάδα που απολαμβάνεις να είσαι μέλος της. Κατ' αρχάς δεν ανέβηκε απλά για να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία. Εγινε με πλάνο και οι άνθρωποι της διοίκησης νοικοκύρεψαν την ομάδα. Εχουμε όλα μας τα θέματα λυμένα και μας απασχολεί μόνο η προπόνηση. Παράλληλα ο κόουτς Καστρίτης με εμπιστεύεται και νοιώθω πολύ καλά όπως και όλοι μαζί του. Ναι για μένα ο Ηρακλής είναι από τις πιο μεγάλες ομάδες που έχω παίξει". 

Και μια και λέμε για μεγάλες ομάδες η κουβέντα κλείνει με το σούπερ ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού που όχι απλά το είδε ο σέντερ του Ηρακλή αλλά ρούφηξε κάθε στιγμή του.

"Ετσι ακριβώς, είναι από τα παιχνίδια που δεν χορταίνεις να βλέπεις. Μας έχουν λείψει που δεν τους βλέπουμε πιο συχνά μαζί και ευχή όχι μόνο δική μου αλλά όλων, είναι να τα βρούνε και σύντομα να έχουμε πάλι πίσω τον Ολυμπιακό για ένα πολύ πιο δυνατό πρωτάθλημα. Ηταν συγκλονιστικό ντέρμπι και διαφήμισε σε όλη την Ευρώπη για μια ακόμα φορά το ελληνικό μπάσκετ και αυτό μόνο κέρδος είναι. Με λυπεί ως άνθρωπο του μπάσκετ που ο Ολυμπιακός απουσιάζει από το ελληνικό πρωτάθλημα και ελπίζω να τελειώσει γρήγορα αυτό".

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ