24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κίτρινο γράμμα στο συρτάρι

Η είδηση της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για τη διεξαγωγή του τελευταίου μέρους της Ευρωλίγκας της φετινής περιόδου, εφόσον υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να γίνουν αγώνες, ξεθάβει για την πόλη μία ξεγραμμένη προοπτική. Με τα σημερινά δεδομένα άλλωστε δείχνει απίθανο στο άμεσο μέλλον να καταφέρει μία ομάδα της πόλης να διεκδικήσει μία θέση στη διοργάνωση. Ίσως όμως το μπασκετόφιλο κοινό της πόλης, καταφέρει να ικανοποιήσει τη δίψα του για μπάσκετ αυτού του επιπέδου, βλέποντας έστω τους αγώνες άλλων ομάδων.

 


Η παρουσία της Θεσσαλονίκης στην Ευρωλίγκα είναι πραγματικά ξεχασμένη υπόθεση. «Κίτρινο γράμμα στο συρτάρι». Πέρασαν βλέπετε 12 χρόνια από το τελευταίο παιχνίδι Ευρωλίγκας στην πόλη. Ήταν 19 Μαρτίου 2008 όταν ο Άρης αποχαιρέτησε τη διοργάνωση της περιόδου 2007-08, νικώντας μάλιστα τη Λιέτουβος Ρίτα με 83-74.

 

Ο Τζερεμάια Μάσεϊ έκανε θραύση στο τελευταίο παιχνίδι του Άρη στην Ευρωλίγκα

 

Ο Άρης είχε σε εκείνη τη σεζόν στον πάγκο του τον Καναδό Γκόρντον Χέμπερτ και σε εκείνο το παιχνίδι, είχαν παίξει οι: Τέρι 10 (6ρ), Καλαϊτζής, Ηλιάδης 13, Μπόισα 3, Μότολα, Μάσεϊ 28 (12ρ, 4κλ.), Τσαλδάρης 11, Καραδολάμης, Ουάσινγκτον 18 (4ρ, 4ασ.).

 

 

Ο Γιώργος Σιγάλας σε προσπάθεια στη διάρκεια του τελευταίου αγώνα του ΠΑΟΚ στην Ευρωλίγκα

 


Η πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι αγώνες στο «Nick Galis Hall» και στο «PAOK Sports Arena». Το δεύτερο άλλωστε φιλοξένησε το πρώτο φάιναλ φορ στην ιστορία της διοργάνωσης σε αυτή τη μορφή της (2000). Ο τελευταίος αγώνας που φιλοξένησε ήταν στις 14 Φεβρουάριου 2001 όταν ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να συνεχίσει στα πλέι οφ της διοργάνωσης, γνωρίζοντας την ήττα από την Ολίμπια Λουμπλιάνα με 69-73 με την οποία έγινε το 1-2. Ο Δικέφαλος είχε στον πάγκο του τον Κώστα Φλεβαράκη και έπαιξε με τους: Κολντεμπέλα 2, Λιαδέλη 11 (3/18 σουτ), Λημνιάτη, Σιγάλα 14, Καργκόλ 2, Κορωνιό 24 (5/9τρ.), Νταϊνένκο 7, Έιβεντ 4 (8ρ, 3ασ, 3κλ.), Ράκα 5.

 

Απογοήτευση στον πάγκο του Ηρακλή (Χατζηβρέττας, Καράγκουτης, Διαμαντίδης και Καμαριώτης) στον τελευταίο αγώνα της ομάδας στο υψηλότερο επίπεδο


Για τον Ηρακλή η ανάμνηση αυτού του επιπέδου είναι επίσης πολύ μακρινή. Οι «κυανόλευκοι» δεν έπαιξαν ποτέ στην Ευρωλίγκα καθώς το 2001 βρέθηκαν στη Σουπρολίγκα ενώ πέντε χρόνια νωρίτερα είχαν αγωνιστεί στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Το τελευταίο παιχνίδι τους σε αυτό το επίπεδο, ήταν στις 5 Απριλίου 2001 απέναντι στην Άλμπα από την οποία ηττήθηκαν με 75-86 για να αποκλειστούν με νίκες 1-2.


Σε εκείνο το παιχνίδι με προπονητή τον Ηλία Αρμένη, είχαν αγωνιστεί οι: Καμαριώτης 5, Καράσεβ 9, Χρυσανθόπουλος, Νάκιτς 9, Χατζηβρέττας 16, Παπαϊωακείμ 8, Διαμαντίδης, Παπαδόπουλος 28 (11/19δ, 21ρ.), Καράγκουτης.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ