17.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κίνηση για Eurocup από Λιετκαμπέλις

Η Ρίτας Βίλνιους αποφάσισε να αφήσει το Eurocup για χάρη του Basketball Champions Legaue, με τη Λιετκαμπέλις να θέλει να ακολουθήσει το αντίθετο δρομολόγιο.

Η ομάδα από την Παναβέζις, που κατάφερε να φθάσει φέτος μέχρι τους «16» του BCL αλλά αποκλείστηκε από τη Σαραγόσα, κατέκτησε την τρίτη θέση στο λιθουανικό πρωτάθλημα και μετά την αποχώρηση της Ρίτας από το Eurocup αποφάσισε να δηλώσει εκείνη συμμετοχή, ώστε να συμπληρώσει το κενό που δημιουργήθηκε.

«Είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε αυτό το τουρνουά επειδή ο Ρίτας Βίλνιους πήρε διαφορετικό δρόμο. Πιστεύουμε ότι παίζοντας σε ένα πιο δυνατό τουρνουά θα έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο ρόστερ και να επιτύχουμε τους στόχους μας», παραδέχθηκε ο διευθυντής της Λιετκαμπέλις, Μαρτίνας Πούρλις.

Εάν η συμμετοχή των Λιθουανών εγκριθεί από την Ευρωλίγκα δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστούν στο Eurocup, καθώς το ίδιο είχαν κάνει και την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, οπότε έφθασαν μέχρι το Top 16, όπως και τη σεζόν 2017-2018, στο πλαίσιο της οποίας συμμετείχαν στην κανονική περίοδο, αλλά δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν περαιτέρω. Στην πρώτη συμμετοχή τους στο Basketball Champions League, πέρυσι, αρκέστηκαν στη συμμετοχή τους στους ομίλους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ