21.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

“Κίνημα” έξι ομάδων για ισχυρό ΕΣΑΚΕ

Από τις αιφνιδιαστικές εξελίξεις ορισμένες φορές προκύπτουν και αιφνιδιαστικές κινήσεις. Και όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον ΕΣΑΚΕ, μαζί με τους ορατούς κινδύνους για το μέλλον του συνδέσμου, έφεραν στο προσκήνιο τη δημιουργία ενός «μπλοκ» που οραματίζεται να παίξει δραστικό ρόλο για να «αναγεννήσει» τον σύνδεσμο.

Εξι ομάδες συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα, με παρόντες εκπροσώπους που έχουν ουσιαστικό λόγο στη λειτουργία τους. Το Ρέθυμνο με τον Κωστή Ζομπανάκη, ο Κολοσσός με τον απελθόντα πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Μιχάλη Μελή, το Λαύριο με τον Γιάννη Ψαρράκη, ο Προμηθέας με τον Βαγγέλη Λιόλιο ο Κόροιβος με τον Χρήστο Λαγό και έχοντες τη σύμφωνη γνώμη για τις ενέργειές τους της Δόξας Λευκάδας (ουσιαστικά για την εκλογή προέδρου αφού ο διαφαινόμενο υποβιβασμός δεν θα της δίνει λόγο στη συνέχεια αν επικυρωθεί).

Τα χαρακτηριστικά που τους ενώνουν, είναι το έντονο ενδιαφέρον τους για το μέλλον του ΕΣΑΚΕ, ενός ΕΣΑΚΕ των 14 όμως και όχι έστω και ενός λιγότερου και η πρόθεση να κινηθούν όλες οι ομάδες μαζί σε καίρια θέματα όπως είναι η εκλογή προέδρου και, κυρίως, τα τηλεοπτικά.

Η κίνηση χαρακτηρίζεται «ανιδιοτελής» από τους συμμετέχοντες. Όπως επίσης και… ορθάνοιχτη σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο. Ανιδιοτελής, με κύριο… αποδεικτικό ότι ούτε κάποιος εξ αυτών θα διεκδικήσει την προεδρία,  αλλά πιθανότατα ούτε και θα προτείνουν πρόεδρο. Θα καταστήσουν σαφές όμως, σε όποιον εκλεγεί ότι θα «ελέγχεται» από ένα γκρουπ ομάδων το οποίο και θα μπορεί να άρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, αν άλλα συμφωνηθούν και άλλα πράξει.

Η δέσμευση που υπήρξε μεταξύ των έξι ήταν ότι οι όποιες αποφάσεις του θα πρέπει να είναι ομόφωνες και όχι κατά πλειοψηφία. Το «όλοι μαζί» προσδοκούν να το… επεκτείνουν σε όλον τον ΕΣΑΚΕ. Πιστεύουν ότι θα πείσουν τους πάντες για τις προθέσεις τους και για τις δυνατότητες που υπάρχουν να γίνει μια νέα αρχή. Ακόμα και τους «μεγάλους». Αναγνωρίζουν γι’ αυτούς ότι μπορούν να δρουν αυτόνομα, ότι είναι τεράστια μεγέθη. Εχουν… στοιχεία όμως να τους πείσουν ότι αν πάνε όλοι μαζί μπορούν να βγουν άπαντες  ωφελημένοι, ακόμα και αυτοί με την τόσο μεγάλη μεταξύ τους αντιπαλότητα.

Με την αρχή της ισοτιμίας και χωρίς… αρχηγό, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, οι έξι ξεκίνησαν μια προσπάθεια που σε πρώτο άκουσμα χαρακτηρίζεται και δύσκολη, αλλά και φιλόδοξη και εφικτή. Την Δευτέρα, στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους προς όλους, αφού δεν ίδρυσαν… κλειστό κλαμπ. Η απήχηση της προσπάθειας, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην, πιθανότατα, πιο κρίσιμη από ποτέ καμπή της ιστορίας του ΕΣΑΚΕ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ