20.1 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Κίνα – Ελλάδα 80-105: «Γαλανόλευκη» απόλαυση και τώρα η Τουρκία (pics+vids)

Η Ελλάδα νίκησε την Κίνα με 105-80 και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά της Βικτώρια, εκεί όπου θα συναντήσει την Τουρκία, τα ξημερώματα της Κυριακής (4/7).

Το σύνολο του Ρικ Πιτίνο έκανε σεφτέ στη δεύτερη και τελευταία «στροφή» της φάσης των ομίλων κι άφησε εκτός συνέχειας τους Κινέζους οι οποίοι θα επιστρέψουν στη βάση τους. Πλέον στρέφεται στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι με τους Τούρκους, ενώ στο άλλο ζευγάρι, ο Καναδάς θα αντιμετωπίσει όποια ομάδα επικρατήσει στον αγώνα της Ουρουγουάης με την Τσεχία.

Η «επίσημη αγαπημένη» έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της και ξέφυγε με διψήφια διαφορά για πρώτη φορά στο 6' (17-7) με τον Ντίνο Μήτογλου να ευστοχεί σε δύο τρίποντα. Το πόδι δεν έφυγε από το γκάζι και το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να προηγείται 28-14 και να έχει κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Παρόμοια η εικόνα και της δεύτερης περιόδου. Η «γαλανόλευκη» έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ της «Μεμόριαλ Αρίνα». Με το χρόνο να μοιράζεται σε όλους, η διαφορά παρέμενε σε υψηλά επίπεδα και η Εθνική Ελλάδας πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια με 52-32, έχοντας μετατρέψει το δεύτερο ημίχρονο σε τυπική διαδικασία.

Οι Κινέζοι θέλησαν να αντιδράσουν και μείωσαν μέχρι τους 16 πόντους στο 27' (50-66). Ωστόσο ο κόουτς Πιτίνο πήρε τάιμ άουτ και η Ελλάδα ξέφυγε ξανά πολύ εύκολα με διαφορές μεγαλύτερες των είκοσι πόντων. Στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 76-59 και τα πάντα είχαν κριθεί.

Το τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης βρήκε την «επίσημη αγαπημένη» να διατηρεί απόσταση ασφαλείας και η κόρνα της λήξης τη βρήκε να επικρατεί με 105-80 και να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, εκεί όπου θα κοντραριστεί με την Τουρκία τα ξημερώματα της Κυριακής (4/7).

ΟΙ ΦΟΡΜΑΡΙΣΜΕΝΟΙ: Για δεύτερο σερί παιχνίδι στο Προολυμπιακό Τουρνουά ο χρόνος μοιράστηκε σε όλους τους παίκτες, δίχως να υπάρχει διάθεση για καταπόνηση κάποιου αθλητή. Σε εξαιρετική φόρμα έδειξαν τόσο οι Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης όσο και ο Ντίνος Μήτογλου με τον Λεωνίδα Κασελάκη, χωρίς πάντως να υστερήσει κανείς από τους υπόλοιπους διεθνείς. Για τους Κινέζους ο Ζου προσπάθησε με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όπως είναι λογικό το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κυριάρχησε σε όλους τους τομείς. Είχε καλύτερα ποσοστά σε βολές, και δίποντα, ενώ σούταρε περισσότερα τρίποντα από τους Κινέζους. Παράλληλα κυριάρχησε στα ριμπάουντ και είχε καλύτερη αναλογία ασίστ/λαθών φτάνοντας εύκολα στην τελική επικράτηση.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ