18.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Προολυμπιακό Τουρνουά: «Γαλανόλευκη» επίσκεψη στη Βικτώρια (pic)

Το Προολυμπιακό Τουρνουά στη Βικτώρια γίνεται χωρίς φιλάθλους, αυτό δεν σημαίνει όμως πως οι Έλληνες απουσιάζουν από τη «Victoria Memorial Arena».

Η πανδημία του κορονοϊού χάλασε τα σχέδια που έκαναν οι Έλληνες ομογενείς του Καναδά για να συμπαρασταθούν από κοντά στην προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Έστω κι έτσι, όμως, οι συμπατριώτες που κατοικούν στην πόλη δεν μπορούσαν να μην επισκεφτούν έστω και για λίγο και τηρώντας τις αποστάσεις την αποστολή της «γαλανόλευκης».

Αντιπροσωπία από την ελληνική κοινότητα της πόλης, η οποία αριθμεί περί τις 130 οικογένειες, ενώ συνολικά στο νησί του Βανκούβερ υπολογίζονται σε 1.000 οι Έλληνες, βρέθηκαν στο ξενοδοχείο. Είχαν την ευκαιρία να τα πουν για λίγο με μέλη της αποστολής και το γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Παναγιώτη Τσαγκρώνη, ο οποίος είναι αρχηγός της αποστολής, να προσφέρουν δώρα και να παραλάβουν μια υπογεγραμμένη φανέλα που θα κοσμεί τα γραφεία της κοινότητας και κάποια αναμνηστικά, ενώ τον χαιρετισμό των παικτών μετέφερε ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Κάπως έτσι, έστω και στο... όρθιο, χωρίς καν χαιρετισμούς και για λίγα λεπτά, το ελληνικό στοιχείο άλλης μιας απομακρυσμένης πόλης του πλανήτη ήρθε σε επαφή με την «επίσημη αγαπημένη», μεταφέροντας τις ευχές για πρόκριση στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ