17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κάστρο με Ράις και Παπαγιάννη…

Στην τρίτη του νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα έφτασε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε της Εφές Αναντολού με 86-70, αλλά για να γίνει αυτό χρειάστηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης να δείξει εμπιστοσύνη αρχικά στον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος μαζί με τον Τάιρις Ραις αποτέλεσαν τους «στρατηγούς» της νίκης, γυρίζοντας ουσιαστικά μόνοι τους ένα παιχνίδι που φαινόταν ότι είχε αρχίσει να χάνεται.

 Ο Έλληνας τεχνικός χρησιμοποίησε μόλις για 1'24'' στο πρώτο ημίχρονο τον διεθνή ψηλό, ο οποίος επιστρέφοντας ουσιαστικά έκανε απαγορευτική την πρόσβαση των Τούρκων στην ρακέτα, ενώ ο Αμερικανός γκαρντ ανέβασε τρομερά την απόδοση του, αποτελώντας τον ηγέτη του θριάμβου του Παναθηναϊκού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι δυο τους κουβάλησαν το «τριφύλλι» μετά το 54-51 με το οποίο προηγήθηκαν οι Τούρκοι στο 26', πετυχαίνοντας μαζί τους 23 από τους 35 πόντους της ομάδας τους, με τον Ράις να έχει 18 πόντους (3/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα) και τον Παπαγιάννη να κυριαρχεί στις ρακέτες με 10 πόντους (5/6 διπ.), μαζεύοντας 7 ριμπάουντ και παίρνοντας και το 4ο φάουλ του Ντάνστον.

Συνολικά για τους «πράσινους», που έχουν έντονα παράπονα από την διαιτησία, και ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, εξαιρετικός ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου (14 π., 2/2 τριπ.), ενώ ο Νικ Καλάθης είχε μια ακόμη ημέρα στη δουλειά, φτάνοντας σε double-double (11 π., 10 ασίστ). Πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο ο Τζίμερ Φριντέτ (11 π., 3/5 τριπ.). Για την Έφες, που είχε το αρνητικό 6/30 τρίποντα, ο Σειν Λάρκιν ήταν μια ομάδα μόνος του με 28 πόντους (5/10 τριπ., 4/6 τριπ), ενώ ο Κρις Σίνγκλεντον έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν (13 π., 11 ριμπ.).

Το παιχνίδι 

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ξεκίνησε με μια ασυνήθιστη πεντάδα, έχοντας εκτός από τους Καλάθη και Φριντέτ, τους Τόμας, Ουάιλι και Μπέντιλ, περνώντας ουσιαστικά σε θέση τρία τον Τόμας. Αυτή η ιδέα λειτούργησε στο ξεκίνημα, με τον Φριντέτ να μπαίνει ζεστός και με 2//2 τρίποντα να φέρνει την διαφορά στο +8 (14-6) στο 5', με την τιμή της να αγγίζει και το +10 (20-10) με τον Ράις να σκοράρει από τα 6,75, έχοντας πατήσει μόλις 1 δευτερόλεπτο στο παρκέ. Ο Σίμον με 7 προσωπικούς πόντους μάζεψε τα πράγματα για την Έφες, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 24-19.

Λίγο η ξεκούραση του Καλάθη, λίγο η αγωνιστική άνοδος του Μίσιτς, έφερε το σκορ στο 29-28 στο 15', σημείο που ο Αργύρης Πεδουλάκης επανέφερε τον Φριντέτ, ο οποίος με πέντε προσωπικούς πόντους διαμόρφωσε το 38-31, σε ένα ημίχρονο που έκλεισε με το κλειστό 42-38, με τους Τούρκους να έχουν το τραγικό 1/12 τρίποντα, αλλά 16/24 δίποντα. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι «πράσινοι» από τα τέσσερα γκολ-φάουλ που κέρδισαν στο πρώτο ημίχρονο, ολοκλήρωσαν μόλις ένα, ενώ είδαν την Έφες να παίρνει 6 επιθετικά ριμπάουντ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο αυτό που ουσιαστικά επισκίασε τα πάντα ήταν ο εκνευρισμός, και από τη στιγμή που και ο Βουγιούκας πήρε τεχνική ποινή για διαμαρτυρία, το κλίμα δεν φαινόταν ευοίωνο για τους «πράσινους». Συν τοις άλλοις ο Σίνγκλεντον διάλεξε απέναντι στην παλιά του ομάδα να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα της Έφες, η οποία με το επιθετικό ανέβασμα του Λάρκιν προσπέρασε για πρώτη φορά στο 26' με 54-51. Ωστόσο, ο coach Πεδουλάκης σε εκείνο το χρονικό σημείο πέρασε στο παρκέ τους Παπαγιάννη και Ράις, και ξαφνικά το παιχνίδι γύρισε, με τους δυο τους να έχουν 10-0 πόντους, και τον Παναθηναϊκό να τρέχει ένα σερί 12-0, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο +9 (63-54).

Το παιχνίδι ουσιαστικά είχε πάρει τον δρόμο του, ενώ όταν στους δυο προστέθηκαν Παπαπέτρου και Καλάθης η διαφορά πήρε αυξητικές τάσεις, φτάνοντας στο 86-70, με τον Λάρκιν ουσιαστικά να παλεύει μόνος του να σώσει κάτι για την Έφες.

Οι αριθμοί : Κάποιες φορές οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, αλλά το 6/30 τρίποντα (4/6 είχε ο Λάρκιν) λένε την αλήθεια για τους Τούρκους, οι οποίοι τα «έσπασαν» έξω από τα 6.75. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε και πάλι την μάχη των ριμπάουντ με οριακό 35-34, αλλά στάθηκε καλά, παίρνοντας 8 επιθετικά ριμπάουντ, είχε 9/20 τρίποντα (45%) και πέντε διψήφιους.

Τα πρόσωπα : Δυο ήταν τα πρόσωπα κλειδιά, με τους Τάιρις Ράις και Γιώργο Παπαγιάννη να βάζουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στη νίκη. Ο Αμερικάνος έδωσε ρυθμό, πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ στον Παναθηναϊκο (είναι 19 π.) και ουσιαστικά αποτέλεσε τον πόλο που ήθελε δίπλα του ο Καλάθης, ενώ ο διεθνής σέντερ, είχε 10 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 κόψιμο και 18 αξιολόγηση σε 16 λεπτά συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα : 24-19, 43-38, 63-54, 86-70

Οι διαιτητές : Ράντοβιτς - Γιαβόρ - Ντιφαλά

Για να δείτε το στατιστικό κάντε κλικ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ