17.9 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κάθε φορά εκπλήσσει και τον… εαυτό του

Ο Δημήτρης Ρήγας γράφει για τη νέα εύκολη εκτός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, αυτήν τη φορά από την Αρμάνι Μιλάνο.

Η νέα αποτυχία των πρωταθλητών Ελλάδας μακριά από το ΟΑΚΑ δεν συνιστά κάποιας μορφής έκπληξη. Το έργο τους στην έδρα μίας ομάδας που στοχεύει στο Final 4 της EuroLeague ήταν εκ των προτέρων πάρα πολύ δύσκολο. Για ένα ημίχρονο όμως δημιούργησαν ελπίδες για τους ίδιους και τους φίλους τους. Μετά ήρθαν στην επιφάνεια οι παλιές κακές συνήθειες και οι «παιδικές ασθένειες» μίας ομάδας που κάνει σταθερά ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ήταν φανερό πως οι «πράσινοι» μπήκαν διαβασμένοι στον αγώνα και με συγκεκριμένο πλάνο που βγήκε απόλυτα στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους. Μετά την επιστροφή στα αποδυτήρια, η εικόνα ήταν αποκρουστική και ειδικότερα στο πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου, όταν κρίθηκαν τα πάντα κι επέτρεψαν στους παίκτες του Μεσίνα να στήσουν το δικό τους «πάρτι» και να πανηγυρίσουν μία νίκη χωρίς καν να πιεστούν.

Όλα όσα έγιναν σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν είναι ανεξήγητα, ωστόσο ήταν τραγικά. Για περίπου ένα πεντάλεπτο το «τριφύλλι» δεν αδυνατούσε απλά να σκοράρει, αλλά ακόμα και να κοιτάξει το καλάθι. Οι παίκτες διαγωνίζονταν ο ένας τον άλλον για το ποιος θα υποπέσει στο πιο ανόητο λάθος. Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός παραδόθηκε άνευ όρων εκπλήσσοντας τους πάντες, διότι μέχρι τώρα σε αρκετά δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, δεν ήταν καν σε θέση να παλέψει.

Στη Λομβαρδία παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος για είκοσι αγωνιστικά λεπτά, με τη συνέχεια να θυμίζει τις προηγούμενες «εξόδους» του και τους διασυρμούς που είχαν προηγηθεί. Προφανώς είναι και θέμα ποιότητας. Όταν η προτελευταία ομάδα παίζει στην έδρα της τρίτης, είναι λογικό οι γηπεδούχοι να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Το μόνο που δεν είναι λογικό είναι να παρουσιάζουν οι «πράσινοι» εικόνα αποσύνθεσης, έχοντας πρώτα δείξει ότι θα μπορούσαν να παλέψουν μέχρι το φινάλε.

Χρόνος για δουλειά φυσικά δεν υπάρχει, καθώς αύριο (16/12) ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Σίγουρα στο ΟΑΚΑ είναι πάντα αλλιώς, όμως οι Καταλανοί έχουν ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Πέρα από τη σημασία των νικών και των ηττών, το πρώτο που θα πρέπει να ενδιαφέρει την ελληνική ομάδα, θα είναι να επιστρέψει στις σοβαρές εμφανίσεις και να μην τα παρατήσει αν αρχίσει να... στραβώνει η κατάσταση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ