21.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κάζο για Μπάρτσα, πρόκριση για Μπιλμπάο, Ανδόρρα (vids)

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της ημέρας στην Ισπανία έδωσαν δύο ακόμη εισιτήρια για το Copa del Rey με το κάδρο να συμπληρώνεται. Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε στην παράταση από την Μπιλμπάο μέσα στο ίδιο της το σπίτι με 94-92, η Γκραν Κανάρια των Κατσικάρη - Μπουρούση γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα από την Μπασκόνια με 89-72 και τα εισιτήρια πήγαν σε Μπιλμπάο και ΜόραΜπανκ Ανδόρρα, παρά τη χθεσινή της ήττα από τη Μανρέσα.

Την πρόκριση έχουν ήδη εξασφαλίσει οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Σαραγόσα, Ιμπεροστάρ Τενερίφη (που θα είναι και στην τετράδα των "δυνατών" της αυριανής κλήρωσης), Ουνικάχα Μάλαγα (διοργανώτρια), ΜόραΜπανκ Ανδόρρα, Μπιλμπάο. To ένα εισιτήριο που απομένει διεκδικούν οι Μπανταλόνα του Νίκου Ζήση, η Βαλένθια και η Σαν Πάμπλο Μπούργος.

Μπαρτσελόνα-Μπιλμπάο 92-94

Το πάθος που χαρακτηρίζει την Μπιλμπάο και είναι ακόμη πιο απτό από τότε που ανέλαβε ο Άλεξ Μουμπρού ως προπονητής, οδήγησε τους Βάσκους στη νίκη επι της Μπαρτσελόνα εκτός έδρας. Οι γηπεδούχοι ήταν στο +9 στο ημίχρονο (41-32), το τρίτο δεκάλεπτο όμως ανήκε στην Μπιλμπάο που έφερε τον αγώνα στα ίσια (62-62). ΣΤο τέλος της τέταρτης περιόδου ο Λάμερς, ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του με 18 πόντους, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, καθώς ο Μίροτιτς αστόχησε με τη λήξη. Η Μπιλμπάο πήρε τα ηνία στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Ντιλέινι μείωσε (91-92) και ο Μαρτίνεθ έγραψε το 91-94 με 6'' στο ρολόι. Ο Μπράουν έκανε φάουλ στον Ντιλέινι, αυτός πήγε στη γραμμή μετά από φάουλ που έδωσαν οι διαιτητές σε προσπάθεια για σουτ τριών πόντων, αλλά είχε 1/3 βολές και οι Βάσκοι πανηγύρισαν τη νίκη και τη πρόκριση στο Copa del Rey. O Μπουτέιγ με 20 πόντους, ο Μπράουν με 13 και ο Μαρτίνεθ με 12 ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών, ενώ γι ατην Μπαρτσελόνα ο Νίκολα Μίροτιτς είχε 24 πόντους και εννέα ριμπάουντ, ο Ντιλέινι 15 και ο Χίγκινς 14.

 

Γκραν Κανάρια-Μπασκόνια 72-89

Η Μπασκόνια έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά της παιχνίδια και επικράτησε εκτός έδρας της Γκραν Κανάρια 89-72, αφήνοντάς την και αυτή εκτός Copa del Rey. Το παιχνίδι ως το ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, αλλά οι Βάσκοι ξέφυγαν στην τρίτη περίοδο με ένα επιμέρους 25-11, για να φτάσουν από εκεί και πέρα στη νίκη χωρίς να απειληθούν. Ο Γιάννης Μπουρούσης σε 12'47'' είχε 12 πόντους και τρία ριμπάουντ, πρώτος σκόρερ για τους γηπεδούχους μαζί με τον Σούρνα. Για την Μπασκόνια ο Σαβόν Σιλντς είχε 15 και εννέα ριμπάουντ, ο Σενγκέλια 13 και ο Πιερία Χένρι 12 με τους τρεις παίκτες να παίζουν πάνω από 33' ο καθένας!

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ