20.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ιωνικός-Άρης 93-83: Είχε Κολοβέρο, έμεινε όρθιος στο θρίλερ (pic, vids)

Μία μπασκετική παράσταση έλαβε χώρα στη Νίκαια, όπου ο Ιωνικός νίκησε στην παράταση τον Άρη με 93-83. Τα κατάφερε παρότι αποδείχτηκε διπρόσωπος, αφού κυριάρχησε για 25 λεπτά προηγούμενος με 18 πόντους αλλά λίγο έλειψε να χάσει το παιχνίδι από έναν Άρη που απέδειξε ότι η ανατροπή της πρεμιέρας επί του Παναθηναϊκού, δεν ήταν τυχαία. Ο Ιωσήφ Κολοβέρος ήταν αυτός που έλαμψε περισσότερο απ’ όλους αφού αποδείχτηκε ο άσος που ήταν κρυμμένος στο μανίκι του Σεγκούρα.

 

 

Ο Ιωνικός αγωνίστηκε με περιορισμένες επιλογές κοντά στο καλάθι αφού δεν ολοκληρώθηκε η συμφωνία με τον Βουγιούκα που προορίζεται για αντικαταστάτης του Μαυροκεφαλίδη και αναγκάστηκε να παίξει χωρίς Τζος Όουενς. Ο Αμερικανός αντιμετωπίζει ένα διάστρεμμα που τον άφησε εκτός παρκέ. Από την πλευρά του Άρη, απουσίασε ο Σιδηροηλίας λόγω του προβλήματος του στους κοιλιακούς-προσαγωγούς.

 


Ο Ιωνικός μέσα από την άμυνα του και με τον Κολοβέρο να του δίνει, μάλλον απρόσμενα, λύσεις στην επίθεση, έχτισε ένα double-double στο 6’ (18-9) και λίγο μετά βρέθηκε στο +12 (23-11) για να κλείσει το δεκάλεπτο με προβάδισμα 25-18. Η δεύτερη περίοδος χαρακτηρίστηκε από έναν τρελό ρυθμό και επιθέσεις 5-10 δευτερόλεπτων και από τις δύο ομάδες. Αυτός ευνόησε τον Ιωνικό που άνοιξε ακόμη περισσότερο τη διαφορά, προηγούμενος ακόμη και με 16 (48-32) λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, αφού ο Άρης έχασε πολλά λέι απ.

 


Ο Καστρίτης επέλεξε να μπει στο δεύτερο μέρος με άμυνα ζώνης (2-3 και 2-1-2), την οποία επιστράτευσε για ένα μικρό μέρος και του πρώτου. Οι γηπεδούχοι όμως απάντησαν με σκορ από την περίμετρο (58-40 στο 25’). Ήταν όμως πολύ νωρίς για να εγκαταλείψει ο Άρης που εκμεταλλευόμενος που με τον Τζούιστον και τον Κάουαν μείωσε στους οχτώ (62-54 στο 29’).

 

 

 

 

 

Πατώντας στο μομέντουμ το τρίτου πενταλέπτου της τρίτης περιόδου, ο Άρης μάζεψε ακόμη περισσότερο τη διαφορά (63-59) και ακριβώς στα μισά της τέταρτης, όλα άρχισαν από το μηδέν (67-67). Οι Νικαιώτες έδειχναν κουρασμένοι, έχασαν απανωτά λέι απ και ο Άρης προσπέρασε για πρώτη φορά (67-70). 

 

 

Στα τελευταία λεπτά έσπασαν καρδιές. Ο Τζούιστον με τρίποντο έκανε το 74-76 στο 1’ αλλά ο Τζέρμαν απάντησε στα 42’’ (77-76). Ο Λόκετ με 1/2 βολές ισοφάρισε (77-77), ο Άρης έβγαλε άμυνα όμως ο Κάουαν πάτησε τη γραμμή στα 1,5’’ και το ματς πήγε στην παράταση.

 

 

Στο επιπλέον πεντάλεπτο, ο Άρης «κόλλησε» αφού έμεινε χωρίς πόντο για τρία λεπτά γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ιωνικός προηγούμενος με 86-77. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είχε πια τρόπο επιστροφής και έτσι οι γηπεδούχοι κράτησαν τη μεγάλη νίκη.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Θέλει και ρώτημα; Ο Ιωσήφ Κολοβέρος! Ο νεαρός γκαρντ που μεταπήδησε στη Νίκαια από τον Ολυμπιακό, έκανε εμφάνιση έμπειρου παίκτη. Σκόραρε με κάθε τρόπο –διεισδύσεις που οδήγησαν σε λέι απ, αιφνιδιασμούς και από μακριά- δημιούργησε, πίεσε, έκλεψε και τα αρκετά λάθη του ήταν απόρροια του τρελού ρυθμού που είχε ο αγώνας σε μεγάλα διαστήματα του.

 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Για ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση άρα και στις λεπτομέρειες, μόνο τέτοια δεν ήταν η απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων στα ποσοστά εντός παιδιάς. Με 47,22% εκτέλεσαν οι νικητές (34/72) και με 38,27% οι ηττημένοι (31/81).

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ