24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ιωάννης Παπαπέτρου στο basketa.gr : «Ήταν θέμα θέλησης»

Ο Παναθηναϊκός μετά από την κακή εικόνα που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα την Κωνσταντινούπολη με την Αναντολού Έφες, αντέδρασε, και μετά τη νίκη με τον Ολυμπιακό, επέστρεψε στις νίκες και στην Ευρωλίγκα, βάζοντας τέλος στο νικηφόρο σερί των πέντε νικών της Μπαρτσελόνα.

Και τα δυο παιχνίδια η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ τα κέρδισε μέσα από την άμυνα του, γεγονός που στάθηκε και ο Ιώαννης Παπαπέτρου, μιλώντας μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Καταλανούς στο basketa.gr. Ο 24χρονος φόργουορντ είχε στο χθεσινό (21/11) παιχνίδι 6 πόντους με 2/4 σουτ εντός παιδιάς και 2 ριμπάουντ, και στις δηλώσεις του αναφέρθηκε σε θέμα θέλησης, ενώ έπλεξε το εγκώμιο και του Ντίνου Μήτογλου.

Αρχικά αναφέρθηκε στη νίκη, και αν αυτή ήταν  θέμα άμυνας : «Ήταν θέμα άμυνας, θέμα θέλησης, θέμα ενέργειας., Μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, παίξαμε εξαιρετική άμυνα, και παρότι και πάλι δεν είχαμε τα καλύτερα ποσοστά στην επίθεση, είχαμε καλή δημιουργία, καλή κίνηση στην επίθεση. Μπορεί να μην σκοράραμε πάνω από 80 πόντους, αλλά αμυντικά κάναμε αυτό που είχε σχεδιάσει ο προπονητής μας, και όπως ανέφερα ήταν η θέληση μας πάνω από όλα.

Μετά την βαριά ήττα από την Έφες ήρθαν οι δυο νίκες με Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα, άλλαξε κάτι στην ομάδα : «Θέλαμε να αντιδράσουμε, αρχικά στο Ελληνικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια στην Ευρωλίγκα. Κακά τα ψέματα έχουμε δείξει δυο πρόσωπα, το ένας μας, το καλό το πρόσωπο, αυτό που βγάζουμε ενέργεια που ξεκινάει από την άμυνα, και αυτό που δείξαμε στην Τουρκία με την Εφές, που δεν θέλουμε να το ξανά εμφανίσουμε», ενώ αν τους βοήθησε ψυχολογικά η νέα νίκη με τον Ολυμπιακό ανέφερε : «Απόλυτα, μας βοήθησε η συγκεκριμένη νίκη στην ψυχολογία. Όλα ξεκινούν από τον τρόπο που προσεγγίζεις το παιχνίδι, κάτι που κάναμε και στο εγχώριο ντέρμπι αλλά και απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ελέγξαμε το παιχνίδι , ήταν ένα από τα παιχνίδια που αποκαλούμε «must win», και δεν θέλουμε να χάσουμε άλλο παιχνίδι εντός έδρας, όπως αυτό με την Ζαλγκίρις που μας πλήγωσε. Θέλουμε να είμαστε δυνατοί στην έδρα μας, με τον κόσμο μας, και πλέον πρέπει να ψάξουμε και νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ. Σε 48 ώρες παίζουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για με την Μπασκόνια στην Ισπανία, και θέλουμε να το κερδίσουμε».

Αυτό θα είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των Βάσκων με τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, με την Μπασκόνια να αποτελεί μια ομάδα που πηγαίνει ψηλά το σκορ στα παιχνίδια της. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αναφέρθηκε στην αλλαγή προπονητή τονίζοντας : «Σίγουρα με τον Περάσοβιτς η Μπασκόνια θα είναι διαφορετική, και θα προσπαθήσει να εμφανίσει μια διαφορετική εικόνα. Αποτελεί μια ομάδα που σκοράρει πολύ, και εμείς θα πρέπει να επικεντρωθούμε και σε αυτό το παιχνίδι στην άμυνα. Θα είναι πολύ σημαντικό να μην ξεφύγει το παιχνίδι, να το κρατήσουμε χαμηλά, να παίξουμε πολύ πιο σκληρά από σήμερα (χθες 21/11), να την περιορίσουμε και να φτάσουμε στη νίκη».

Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ο πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού στο τέταρτο δεκάλεπτο.Δείχνει αυτό το βάθος του πάγκου των πρωταθλητών Ελλάδας : «Ο Ντίνος δουλεύει εξαιρετικά, είναι από τους πιο δουλευταράδες που έχω συναντήσει και το αξίζει, Βρήκε ρυθμο, έβαλε μερικά σουτ, έπαιξε εξαιρετικές άμυνες, και μας έδωσε μια ώθηση προς τη νίκη. Είμαστε όλοι έτοιμοι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω ότια χρειαστεί»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ