25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ιτούδης: «Θέλουμε το τρόπαιο, με κίνητρο η Εφές» (vid)

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη σχετικά με την συμμετοχή σε άλλο ένα Final 4 ως προπονητής της ΤΣΣΚΑ Mόσχας, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων τον αντίπαλο της ομάδας του στον ημιτελικό, την Εφές, τις ιδιαιτερότητες του Final 4 ως θεσμού αλλά και την περίπτωση Μάικ Τζέιμς!

Για το σκούπισμα της Φενέρμπαχτσε και αν τους χαλάρωσαν λίγο οι έξτρα μέρες ξεκούρασης:

«Δεν γίνεται να χαλαρώσεις ποτέ, αλλά το ότι η σειρά τελείωσε σε 3 παιχνίδια, μας έδωσε το δικαίωμα σε λίγη ξεκούραση, δώσαμε ρεπό, αλλά προφανώς δεν χαλαρώνεις, ειδικά με τα playoffs της VTB να πλησιάζουν. Πάντως ήταν και είναι συναρπαστικά τα playoffs, όπως λέω, το επαγγελματικό μπάσκετ ισούται με τα play offs.»

Για την περίπτωση Μάικ Τζέιμς και τις δηλώσεις του για τον λόγο που έφυγε:

«Δεν ξέρω τι είπε ο Μάικ δημοσίως, αλλά εμένα με ενδιαφέρουν οι παίκτες που βρίσκονται εδώ. Δεν σημαίνει κάτι το τι έγινε μεταξύ εμού και του συγκεκριμένου παίκτη, αλλά έχει να κάνει με το σύνολο. Τα υπόλοιπα ενδιαφέρουν τους δημοσιογράφους και τον κόσμο, αλλά εγώ θέλω να μιλάω για τους 16 παίκτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ΤΣΣΚΑ»

Για τον ημιτελικό με την Εφές

«Η Εφές είναι μία ομάδα που έχει πλαισιωθεί με ελάχιστους παίκτες σε σχέση με την ομάδα του Τελικού του 2019. Έχει την ίδια φιλοσοφία, τους ίδιους παίκτες το ίδιο πλάνο και έχει χτίσει σε αυτό μία ομάδα που παίζει όμορφο μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου, με υψηλό κίνητρο. »

«Στο μπάσκετ πάντα έχει να κάνει με την ημέρα και τη στιγμή. Έχει σημασία το πως θα πας εκεί, το αν θα είναι η ομάδα σου υγιής. Δεν είναι εύκολη πορεία για το Final 4, οπότε αξίζουν συγχαρητήρια σε κάθε μία από τις τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν. Εμείς πρέπει να δούμε βήμα βήμα το τι θα γίνει και φυσικά θέλουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο»

«Από τη στιμή που η Ευρωλίγκα γίνεται με τον robin round τρόπο διεξαγωγής, σαν πρωτάθλημα, έχεις playoffs και καλείσαι στο τέλος να παίξεις ένα νοκ άουτ παιχνίδι στο Final 4, αν προσθέσουμε και τις εγχώριες υποχρεώσεις, καταλαβαίνουμε όλοι ότι τον Μάιο στο Final 4 η καταπόνηση θα είναι ένας μεγάλος παράγοντας.»

Δείτε ολόκληρη την εμφάνιση του Δημήτρη Ιτούδη στο βίντεο που ακολουθεί:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ