23.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ιταλική υπόθεση οι τελικοί του FIBA Europe Cup (vids)

Η Βενέτσια άντεξε στο καμίνι του MartiniPlaza του Γκρόνινγκεν καθώς ναι μεν έχασε με 83-80 ωστόσο προστάτεψε το +10 της Βενετίας και προκρίθηκε στους τελικούς της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει την συμπατριώτισσα Αβελίνο.

Γράφει ο Γιάννης Μπίτας

Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένο με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια. Το ημίχρονο τελείωσε με 44-41 υπέρ των Ολλανδών. Ίδια ήταν η ροή και στην τρίτη περίοδο με την Ντόναρ να δημιουργεί μικρές διαφορές 3-4 πόντων με τους Ιταλούς να έχουν την απάντηση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έδωσαν ότι είχαν και με την βοήθεια του κόσμου τους έστειλαν την διαφορά στους 10 (73-63 στο 34’). Εκεί η Βενέτσια αγχώθηκε αλλά είχε την προσωπικότητα τις επόμενες κατοχές να τις μετουσιώσει σε καλάθια και εν τέλει σε ένα σκορ πρόκρισης. Το ταξίδι της Γκρόνινγκεν μπορεί να τελείωσε αλλά ήταν πολύ μεγάλο τόσο σε διάρκεια όσο σε απόδοση.

Για τους πρωταθλητές της Ιταλίας ο Μάικ Μπράμος(16π) ήταν καθοριστικός με συμπαραστάτη τον Χέινς. Για την ομάδα των εκπλήξεων στο Europe Cup οι Μπρούισμα και Κάρι πέτυχαν τους 44 από τους 83 της ομάδας τους.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 25/4 και 2/5, αρχικά στο Αβελίνο και έπειτα στην Βενετία.

Οι φιναλίστ συμμετείχαν στους ομίλους του Basketball Champions League ενώ πέρυσι είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στην φάση των 16 με την Βενέτσια να φτάνει μέχρι το Final Four της Τενερίφης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ