17.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ιστορική βραδιά και ξεχωριστό επίτευγμα για τον Καλάθη

Το παιχνίδι του ΟΑΚΑ με την ΤΣΣΚΑ εξελίσσεται αλλά έτσι κι αλλιώς θα μείνει στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Μέσα από αυτό ο Νικ Καλάθης έγινε ο κορυφαίος πασέρ των «πράσινων» στην Ευρωλίγκα. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» χρειαζόταν τρεις ασίστ για να προσπεράσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη στη σχετική λίστα και τα κατάφερε.

 


Ο Καλάθης έφτασε σε αυτό το μεγάλο επίτευγμα στην 8η σεζόν του στον Παναθηναϊκό κι ενώ χρειάστηκε 211 ματς για να ξεπεράσει τον «3D» που κρατούσε τα πρωτεία με 12 σεζόν και συνολικά 278 παιχνίδια. Η σύγκριση των αριθμών των δύο σπουδαίων γκαρντ δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο επίτευγμα του Καλάθη δηλαδή, αφού χρειάστηκε 67 παιχνίδια λιγότερα από τον Διαμαντίδη για να ξεπεράσει την επίδοση του.

 

 

*Στους αριθμούς υπολογίζεται μέχρι και η 4η ασίστ του σημερινού αγώνα με την οποία προσπέρασε τον Διαμαντίδη

 

Με τους ρυθμούς που μοιράζει ασίστ και όντας μόλις 31 ετών, ο Καλάθης πλέον απλά θα ανεβάζει διαρκώς τον πήχη για τους επόμενους παίκτες του Παναθηναϊκού...

 

Παράλληλα ο Καλάθης με την προσπέραση του επί του Διαμαντίδη, όχι μόνο έγινε ο πρώτος πασέρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού αλλά έγινε και ο δεύτερος πασέρ συνολικά στην ιστορία της διοργάνωσης. Μπροστά του βρίσκεται πλέον μόνο ο Βασίλης Σπανούλης (1.516).

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ