20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ιστορίες του πιο ωραίου τρελού (vids)

Ο Ντένις Ρόντμαν κλείνει σήμερα (13/5) τα 59 του χρόνια και το Basketa.gr βγάζει στην επιφάνεια 10 ιστορίες του, που θυμίζουν πως ήταν… ο πιο ωραίος τρελός που έχουμε δει.

Πώς μπορείς να διαχειριστείς μια προσωπικότητα ανθρώπου, που σκέφτεται διαφορετικά από τους υπόλοιπους; Έναν άνθρωπο, που μπορεί να νοιάζεται για το σύνολο, αλλά μια φορά στο τόσο να σου λέει, ότι θέλει να… ξεσκάσει λίγο και να πάει διακοπές; Ο Φιλ Τζάκσον είναι καλύτερος να μας απαντήσει, μιας και ακόμη κι εκεί ήξερε τι να κάνει, για να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ντένις Ρόντμαν.

Ο 59χρονος από σήμερα (13/5) εορτάζων, όμως, άλλοτε επιβλητικός ψηλός του ΝΒΑ έχει ένα σωρό ιστορίες, που αποδεικνύουν πως πρόκειται για μια διαφορετική περίπτωση μπασκετμπολίστα, από όσες έχουμε διαχρονικά συναντήσει. Για τη δική του, μάλιστα, δεν φτάνει καν να πούμε, ότι στο παρκέ ήταν εκπληκτικός και εκτός γηπέδου ένας άλλος άνθρωπος. Ο ίδιος άνθρωπος ήταν, για την ακρίβεια, απλά εντός γηπέδου ήταν και προσηλωμένος στο στόχο του. Κι ας χρειαζόταν καμιά φορά να… κουτουλήσει και κάποιον διαιτητή.

Ας μην πούμε περισσότερα, όμως, και ας παρουσιάσουμε 10 περιπτώσεις, που ανέδειξαν τη μνημειώδη τρέλα του σπουδαίου και καθοριστικού «άσου» των Πίστονς και των Μπουλς, που σίγουρα δε θα μας κάνει ποτέ να πλήξουμε.

Όταν… κουτούλησε τον διαιτητή

Την αναφέραμε και πριν αυτή την ιστορία, αλλά πρέπει να την εξηγήσουμε. Ο Ντένις Ρόντμαν έχει πολλές φορές πληρώσει με χιλιάδες δολάρια τη συμπεριφορά του εντός κι εκτός γηπέδου. Σε ένα παιχνίδι με τους Μπουλς κόντρα στους Νετς, λοιπόν, το 1996 αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές και πήγε στα αποδυτήρια.

Πριν το κάνει, όμως, πήγε να φωνάξει μπροστά στο πρόσωπο του διαιτητή. Και σαν να μην έφτανε αυτό, του έριξε και… μια κουτουλιά να θυμάται, πληρώνοντας ένα πρόστιμο στα 20.000 δολάρια. Ο ίδιος τότε ήταν 34 ετών.

Όταν έγινε… ο πρωταγωνιστής σε συναυλία των «Pearl Jam»

Ο Ντένις Ρόντμαν ήταν πάντα ένας ένθερμος φαν των «Pearl Jam», μόνο που σε μια συναυλία τους στο Ντάλας το 1998 το… παράκανε λίγο. Ήταν από τις περιπτώσεις, όπου ήθελε… να ξεσκάσει και, για αυτό το λόγο, ανέβηκε στο σκηνή χωρίς μπλούζα και παπούτσια, χορεύονας μαζί με ένα μπουκάλι κρασί, μένοντας με την μπάντα για 45 λεπτά στη σκηνή.

Προσπάθησε, μάλιστα, να τραγουδήσει με τους υπόλοιπους, αλλά τότε αποφάσισε να φύγει, μιας και πολύ ευγενικά… του έκοψαν το μικρόφωνο.

Άφησε αναίσθητο τον καμεραμάν κλωτσώντας τον… στα ευαίσθητα

Σε μια άλλη διανόητο περίπτωση, ο Ρόντμαν αυτή την φορά χτύπησε σε αγώνα των Μπουλς με τους Τίμπεργουλβς και… ο κακοιμοίρης που την πλήρωσε, ήταν ο καμεραμάν Γιουτζίν Άμος.

Όπως έπεσε, λοιπόν, μετά από μια διεκδίκηση της μπάλας, ο «άσος» των «Ταύρων» χτύπησε τον Άμος στα αχαμνά, με αποτέλεσμα εκείνος να χάσει τις αισθήσεις του και να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Το χτύπημα αυτό έγινε όχι πολύ καιρό μετά την κουτουλιά στον διαιτητή, με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάσει 11 παιχνίδια με πρόστιμο 25.000 δολαρίων, αλλά και σε βάθος χρόνου να πληρώσει για ζημιά, σωματική και ψυχική, την οικογένεια του καμεραμάν, ένα εκατομμύριο δολάρια.

Όταν απολύθηκε επειδή δεν είπε σωστά το όνομα της Μελάνια

Εδώ θα λέγαμε, μάλλον, ότι η αντίδραση ήταν υπερβολική. Ο Ρόντμαν, μετά την καριέρα του, έκανε ουκ ολίγα σχέδια, όπως το να συμμετάσχει σε εκπομπές, που αφορούσαν τη showbiz και τα ριάλιτι.

Κατάφερε, όμως, να απολυθεί στο «Celebrity Apprentice», επειδή δεν είπε σωστά το όνομα της γυναίκας του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια. «Μιλάνια», την ανέφερε συγκεκριμένα, αν και για τον άνδρα της οι NBAers τον βλέπουν… σαν κόκκινο πανί.

Κολλητός του… ο Κιμ

Ένα από τα πραγματικά πολύ περίεργα γύρω από τον Ντένις Ρόντμαν, είναι η… φιλία του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο τελευταίος ήταν μεγάλος φαν των Μπουλς της δεκαετίας του 1990 και οι δυο τους συναντήθηκαν, στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ, το 1994.

Το ακόμη πιο περίεργο, είναι πως ο Ρόντμαν αποκάλεσε τον Κιμ ως φίλο του για όλη του τη ζωή, με εκείνη τη συνάντηση μάλλον να έχει κυλήσει εξαιρετικά. Παράλληλα, εκείνη την περίοδο, είχε αγωνιστεί εναντίον της Εθνικής της χώρας, μαζί με επίλεκτους παίκτες του ΝΒΑ.

Δεν τον ένοιαζε να σκοράρει, αλλά να είναι παρών στα ριμπάουντ

Ο Ντένις Ρόντμαν, για να αναφέρουμε και κάτι αγωνιστικό, ήταν παίκτης, που δεν χρειαζόταν να σκοράρει για να γίνει αντιληπτό, ότι πρόσφερε στην ομάδα του. Κάτι τέτοιο, βέβαια, ήταν αρκετά μπροστά από την εποχή του.

Πριν πάει στους Μπουλς για το νέο 3/3, ο ίδιος αγωνιζόταν στους Σαν Αντόνιο Σπερς και είχε πετύχει κάτι εντυπωσιακό, αφού σε 3 συνεχόμενα παιχνίδια, είχε καταφέρει να μαζέψει πάνω από 24 ριμπάουντ σε κάθε ματς, χωρίς όμως να σκοράρει ούτε πόντο σε επτά μόλις προσπάθειες του. Η κορυφαία του σχετική επίδοση, μάλιστα, είναι τα 28 ριμπάουντ.

Όταν έσπασε τα… δικά του ευαίσθητα

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές. Στη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ του Vice, ο Ρόντμαν αναφέρει πως τόσες φορές έσπασε τα… δικά του ευαίσθητα, προσπαθώντας να κάνει έρωτα.

Αυτό του συνέβη με δύο διαφορετικές γυναίκες, χωρίς να ξέρουμε πάντως, αν μέσα σε αυτές ήταν και η Κάρμεν Ηλέκτρα, για την οποία έγινε τόσος ντόρος στο «The Last Dance». Στη μία από αυτές τις φορές, μάλιστα, αποκαλύπτει πως… αστόχησε, αν καταλαβαίνετε τι εννοούμε.

Όταν τα έβαλε με τους Μορμόνους

Έχουμε πει, ότι έχει πληρώσει χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα και μία από αυτές τις φορές ήταν, όταν μπήκε στο στόχαστρο των Μορμόνων, καταφέρνοντας να πάρει τη δημοσιότητα μετά το διάσημο «flu game» του Τζόρνταν.

Μετά την τεράστια νίκη των Μπουλς επί των Τζαζ στον 5ο τελικό του ΝΒΑ, ο ίδιος διαμαρτυρήθηκε για τους οπαδούς της Γιούτα, αποκαλώντας τους «γαμ@@@νους Μορμόνους». Κάπως έτσι, μπήκε πάλι σε μπελάδες, πληρώνοντας… τη λυπητερή των 50.000 δολαρίων.

Προς υπεράσπισή του, εκείνος δήλωσε πως «δε θα το έλεγα ποτέ, αν ήξερα πως πρόκειται για κάτι σημαντικό θρησκευτικά».

Προτίμησε… το wrestling από την προπόνηση

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, πού και πού αυτό το παιδί έπρεπε να… ξεδίνει και λιγάκι. Κάπως έτσι, στη πριν από μια προπόνηση για τους Τελικούς του 1998, που περιελάμβανε βίντεο, ο ίδιος διάλεξε τελικά να πάει σε αγώνα wrestling.

Τη δεκαετία του 1990, ειδικά, το άθλημα άρχισε να έχει τεράστια απήχηση και, όπου γάμος και χαρά… ο Ρόντμαν πρώτος. Είναι απόλυτα λογικό, δε, πως θα έβγαζε και μια φωτογραφία με τον σπουδαίο του αθλήματος, Χαλκ Χόγκαν.

Όταν έκανε εκπομπή… με στοματικό έρωτα

Φτάνουμε στην τελευταία, αλλά όχι πιο ασήμαντη ιστορία του, όταν έπρεπε να μιλήσει σε μια ραδιοφωνική εκπομπή το 2013 για την χημεία των Μαϊάμι Χιτ.

Το θέμα δεν είναι το τι έλεγε, αλλά το τι… έκανε ταυτόχρονα, αφού αναφέρεται πως δεχόταν στοματικό έρωτα στον αέρα. «Τι κάνεις εκεί; Τι κάνεις εκεί; Το κορίτσι είναι πολύ ενεργό φίλε, το κάνει τώρα», αναφέρει κάποια στιγμή στο ραδιοφωνικό σόου, αφήνοντας τους παραγωγούς… άφωνους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ