23.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ισπανία: Ήττα για την Εστουδιάντες, ελπίζουν Μπιλμπάο – Αθηναίου! (vid)

Την εντός έδρα ήττα γνώρισε η Εστουδιάντες από την Σαν Πάμπλο Μπούργος με σκορ 82-88, για την τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση για τη φετινή Liga ACB. Το αποτέλεσμα αυτό δίνει άλλη μία δραματική στροφή στην μάχη της παραμονής, καθώς πλέον η επιβίωση βρίσκεται στα χέρια της Μπιλμπάο του Γιάννη Αθηναίου, η οποία με νίκη σώζει την κατηγορία! "Κλείδωσε" την 6η θέση η Μπούργος.

Διπλό ενδιαφέρον είχε ο αγώνας μεταξύ Εστουδιάντες και Μπούργος, που έκλεισε την αυλαία στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Ισπανίας. Από την μία πλευρά, η Εστουδιάντες ολοκλήρωνε τις αναμετρήσεις της, καθως το σαββατοκύριακο θα έχει αναγκαστικό "ρεπό" από τους αγώνες και ήθελε τη νίκη που θα της εξασφάλιζε την 17η και τελευταία θέση παραμονής στην μεγάλη κατηγορία. Από την άλλη πλευρά, η Σαν Πάμπλο Μπούργος με δικιά της νίκη "κλείδωνε" την 6η θέση της Βαθμολογίας, η οποία θα της έδινε τη δυνατότητα να αποφύγει την Μπαρτσελόνα και να διασταυρωθεί στον πρώτο γύρο των πλέιοφ με την ομάδα της Τενερίφης, μία αγωνιστική πριν το τέλος. Τελικά, επικράτησε η... ανάγκη του πιο ισχυρού.

Σε ένα παιχνίδι που η Μπούργος ξεκίνησε με φόρα, η Εστουδιάντες κατάφερε να δείξει μαχητικό πνεύμα και να το φέρει προς διεκδίκηση στην ανάπαυλα του ημιχρόνου (43-47). Η μικρή αυτή διαφορά που είχε η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπούργος έδειχνε ικανή να ανατραπεί, όμως η γηπεδούχος ομάδα εν τέλει δεν ήταν ικανή να κάνει κάτι τέτοιο. Το -4 έγινε εν τέλει -6 με το τέλος της αναμέτρησης, οι προσπάθειες των γηπεδούχων έβρισκαν μπροστά τους την δυναμική μίας καλύτερης ομάδας, η οποία είχε όλες τις απαντήσεις που χρειάζονταν και εν τέλει, δεν κατάφερε να αποφύγει αυτήν την ήττα (82-88) που την αναγκάζει να ζήσει δύο γεμάτες αγωνία ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθεί δηλαδή το παιχνίδι της Μπιλμπάο με τη Μπανταλόνα.

Σε ό,τι έχει να κάνει τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, για τη Μπούργος ξεχώρισε ο ΜακΦάντεν με 24 πόντους και ο Ριβέρο με 13, ερνώ από την άλλη, η Εστουδιάντες είχε ως πρωταγωνιστές τους Σάκιτς με 19, Αβράμοβιτς με 18 και Ντελγάδο με 16.

Η Μπιλμπάο του Γιάννη Αθηναίου σίγουρα πρέπει να χαίρεται και μάλιστα διπλά από το αποψινό αποτέλεσμα. Όχι μόνο έμεινε ζωντανή στη μάχη της επιβίωσης, αλλά την ίδια ώρα, η αντίπαλός της την Κυριακή, Μπανταλόνα, θα κατεβεί χωρίς κανένα βαθμολογικό κίνητρο, μιας και με την αποψινή νίκη της Μπούργος "κλείδωσε" η 7η θέση και το ματσάπ με την ομάδα της Μπαρτσελόνα. Οι Βάσκοι μάλιστα δεν παρέλειψαν να δώσουν συγχαρητήρια στη Μπούργος για την 6η θέση, φυσικά "κλείνοντας το μάτι" σε αυτό το ιδανικό για εκείνους αποτέλεσμα. O "αγώνας της χρονιάς" για Μπιλμπάο και Εστουδιάντες είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή, 23 Μαΐου, στις 19:30 ώρα Ελλάδος.

https://twitter.com/bilbaobasket/status/1395839519719522305

https://twitter.com/ACBCOM/status/1395833291320619008



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ