19.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θρίαμβος του Προμηθέα στη Βενετία με επικό Μαυροκεφαλίδη

Ζωντανός για πρόκριση στα πλέι οφ του EuroCup έμεινε ο Προμηθέας Πάτρας ο οποίος έφυγε με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Βενέτσια (70-52) και μπήκε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στα πλέι οφ, έχοντας σε σπουδαίο βράδυ τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά με αυτό το αποτέλεσμα ρέφαρε την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από τους Ιταλούς στην πρωτεύουσα της Αχαΐας καθώς κάλυψε και τη διαφορά (68-70) και θα υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Πλέον οι δύο αντίπαλοι έχουν ίδιο ρεκόρ (2-2) με δύο «στροφές» να απομένουν για το φινάλε του Top 16. Οι Πατρινοί θα παίξουν εντός έδρας με την Μπρέσια κι εκτός με την Όλντενμπουργκ.

Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε ότι η ελληνική ομάδα ήθελε να παίξει καλή άμυνα και στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν μπροστά με 14-12. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ακόμα καλύτερο, με τον Προμηθέα να κυριαρχεί και στις δύο πλευρές του παρκέ και να ξεφεύγει με διαφορά 14 πόντων στο φινάλε του ημιχρόνου (41-27).

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το τρίτο κομμάτι του αγώνα. Οι Ιταλοί τα είχαν χαμένα και δεν μπορούσαν να σκοράρουν με τίποτα και οι Πατρινοί ξέφυγαν με διαφορά 20 πόντων (54-34), ενώ στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 36-54. Στην τελευταία περίοδο η Βενέτσια έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια, αλλά ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης μίλησε στα κρίσιμα και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με το θριαμβευτικό 70-52.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ: Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έπαιξε για όλους τους ψηλούς του Προμηθέα Πάτρας. Παρά την αποχώρηση του Οκτάβιους Έλις, ο έμπειρος άσος βγήκε μπροστά και «καθάρισε» μ' ένα εκπληκτικό double double. Ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ σταμάτησε στους 28 πόντους και τα 13 ριμπάουντ κάνοντας «πάρτι» και στις δύο ρακέτες, ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τον Λάνγκστον Χολ (16π.) και τον Λεωνίδα Κασελάκη (15π.). Ο τελευταίος μάλιστα έμεινε στο παρκέ και στα σαράντα λεπτά του παιχνιδιού. Για τους ηττημένους μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν ο Τζέρεμι Σαπέλ με 12.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη σε όλους τους τομείς κι αυτό φαίνεται και στο σκορ του αγώνα. Ωστόσο οι γηπεδούχοι εκτελώντας με το θλιβερό 5% στα τρίποντα (1/20), δεν θα μπορούσαν να περιμένουν τίποτα καλύτερο. Εξαιρετική αναλογία ασίστ/λαθών για τους παίκτες του Μάκη Γιατρά με 17 τελικές πάσες για 8 λάθη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ