18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Θοδωρής Ζάρας: Σαν το παλιό καλό κρασί… (pics+vids)

Ο Θοδωρής Ζάρας ήταν ο πρώτος σκόρερ του Κολοσσού Ρόδου στη νίκη επί του Άρη για την 20η αγωνιστική της Basket League και το Basketa.gr θυμάται την πορεία ενός σταθερού σκόρερ.

Το πρόσωπο της σεζόν στους Ροδίτες δεν είναι άλλος από τον Ντομινίκ Άρτις. Για τον Αμερικανό γκαρντ όμως ο Γιώργος Πετρίδης σας έχει ενημερώσει εδώ και καιρό. Άλλωστε ο 28χρονος «λάμπει» από το ξεκίνημα της χρονιάς και λογικά η νέα αγωνιστική περίοδος θα τον βρει σε άλλες πολιτείες.

Ωστόσο ένας από τους παίκτες που έχουν τραβήξει τα βλέμματα επάνω τους είναι και ο έμπειρος Θοδωρής Ζάρας.

Όταν τον περασμένο Αύγουστο δήλωνε χαρούμενος για την επιστροφή του στο «νησί των ιπποτών», σίγουρα ένιωθε άνετα που επέστρεφε σε γνώριμα λημέρια, ενώ ικανοποιημένοι ήταν και οι διοικούντες το σύλλογο με την προσθήκη ενός εξαιρετικού σουτέρ.

Η μέχρι τώρα παρουσία του δικαιώνει και τις δύο πλευρές για την απόφαση να συνεργαστούν ξανά.

Το 50% στα τρίποντα τα λέει... όλα

Στην πολυετή καριέρα του ο Ζάρας σούταρε σχεδόν πάντοτε πάνω από 33%, ωστόσο από το 2014 κι έπειτα έχει σταθεροποιηθεί σε αριθμούς πάνω από το 35% αποδεικνύοντας ότι αποτελεί έναν αξιόπιστο εκτελεστή από την περιφέρεια. Φέτος όμως ο 33χρονος σούτινγκ γκαρντ έχει βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις του. Λίγο πριν πέσει η αυλαία της κανονικής περιόδου της Basket League έχει ευστοχήσει σε 34/69 προσπάθειες πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. και βρίσκεται πίσω μόνο από τον Νεμάνια Νέντοβιτς.

Κόντρα στον Άρη δεν έπεσε από τα συνηθισμένα του στάνταρ και σούταρε 3/6, σταματώντας στους 20 πόντους. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης και ο άνθρωπος ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα το σύνολο του Ηλία Καντζούρη να επιστρέψει μετά από καιρό στις επιτυχίες. Παράλληλα αυτό ήταν το τρίτο φετινό του παιχνίδι στο οποίο σκόραρε 20 πόντους, και το δεύτερο στα τελευταία τρία, καθώς είχε πράξει κάτι αντίστοιχο και κόντρα στη Λάρισα.

Μέχρι τα φετινά του κατορθώματα, η καλύτερή του χρονιά πίσω από το τρίποντο ήταν η αμέσως προηγούμενη, καθώς με τα χρώματα του Ηρακλή σούταρε με το εξαιρετικό 48,4%.

Η προηγούμενη θητεία στη Ρόδο και το «διαβατήριο» του ΚΑΟΔ

Ο Θεσσαλονικιός άσος ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα του ICBS και μετά από τρία χρόνια, το καλοκαίρι του 2008 μετακόμισε στην ΑΕΛ, παίρνοντας γεύση από την Α1. Ως ρούκι στην κορυφαία κατηγορία σκόραρε 6,2 πόντους με 36,1% στα τρίποντα και τράβηξε επάνω του ορισμένα βλέμματα. Τότε ήταν που μετακόμισε για πρώτη φορά στη Ρόδο για λογαριασμό του Κολοσσού. 

Μία μέτρια χρονιά δεν τον πτόησε και ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Καβάλα, με την οποία τερμάτισε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος της σεζόν 2010/11.

Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν ο ΚΑΟΔ. Η ομάδα της Δράμας εκείνη την περίοδο αποτελούσε μία υπολογίσιμη δύναμη στο ελληνικό πρωτάθλημα και μεταξύ άλλων πέρασαν και παίκτες που έκαναν σπουδαία καριέρα στη συνέχεια όπως ο Τζέι Κόβαν Μπράουν. Στον ΚΑΟΔ παρέμεινε για μία τετραετία και την αγωνιστική περίοδο 2014/15 ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του σκοράροντας κατά μέσο όρο 13,2 πόντους. Ο Άρης δεν άργησε να τον αποκτήσει.

Στο κλειστό γκρουπ των... τριπλών πρακτόρων

Η επόμενη πενταετία τον βρήκε στην πόλη του και φόρεσε τις φανέλες και των τριών μεγάλων ομάδων της Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησε με μία διετία στον Άρη και στη συνέχεια έμεινε ελεύθερος. Ο συμπολίτης ΠΑΟΚ δεν έχασε την ευκαιρία να τον αποκτήσει και οι επιδόσεις του στους «κίτρινους» και τους «ασπρόμαυρους» ήταν αρκετά παρόμοιες.

Όταν το 2019 αποχώρησε από τον «δικέφαλο του Βορρά», ο Ηρακλής ο οποίος επέστρεφε στην κορυφαία κατηγορία δεν άργησε να τον εντάξει στο έμψυχο δυναμικό του.

Με τον «Γηραιό» βρήκε τον παλιό καλό του εαυτό και πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις. Οι άνθρωποι του Κολοσσού αποφάσισαν ότι θα ταίριαζε απόλυτα στην ομάδα του κόουτς Καντζούρη κι αυτό έχει αποδειχθεί στο παρκέ.

Δείτε τα highlights από τις φετινές σπουδαίες εμφανίσεις του:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ