18.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κολοσσός – Άρης 83-72: Τον «καθάρισε» με τετράδα «φωτιά» (pic)

Ο Κολοσσός Ρόδου ήταν καλύτερος από τον Άρη και τον νίκησε εντός έδρας με 83-72, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Basket League.

Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη -ξεπέρασε το σοκ της απώλειας του τραυματία Νίκολα Ντράγκοβιτς- έβαλε με αυτόν τον τρόπο τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών, ενώ οι «κίτρινοι» υπέστησαν εκείνοι τη δική τους τέταρτη διαδοχική ήττα. Πλέον οι δύο ομάδες συγκατοικούν στους 25 βαθμούς, με τους Ροδίτες πάντως να υπερτερούν, ενώ έχουν κι έναν αγώνα λιγότερο από το συγκρότημα του Σάββα Καμπερίδη. 

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο και ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται 22-17, χωρίς να έχει εντυπωσιάσει κάποια από τις δύο ομάδες με την απόδοσή της.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου φάνηκε ότι οι Ροδίτες θα ξέφευγαν και δεν θα είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα. Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους δέκα πόντους (30-20) στο 14', όμως η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετική. Πέρασαν μπροστά 40-39, όμως το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Κολοσσό να προηγείται 42-40.

Το τρίτο κομμάτι του αγώνα ήταν κι αυτό στο οποίο επί της ουσίας κρίθηκε η νίκη. Το σύνολο του κόουτς Καντζούρη νίκησε με επιμέρους σκορ 20-11 και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 62-51 και πλέον οι Θεσσαλονικείς έψαχναν μία μεγάλη ανατροπή.

Ο Άρης πλησίασε 62-57, όμως οι γηπεδούχοι δεν έδωσαν περισσότερα δικαιώματα και δίχως να εντυπωσιάσουν, πήραν το ροζ φύλλο και κοιτούν τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία, ελπίζοντας ότι θα προλάβουν το «τρένο» των πλέι οφ.

ΤΟ ΚΑΡΕ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ: Ο Κολοσσός είχε την τύχη να βρίσκονται σε καλή μέρα τέσσερις παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εκείνοι ήταν επί της ουσίας που έκριναν και το ματς. Ο Άντριτς (18 π.), ο Άρτις (17π.), ο Ζάρας (20π.) και ο Καντέρ (15π. 9 ριμπ.). Για τους ηττημένους ο πολύπειρος Μίλαν Μιλόσεβιτς πέτυχε double double με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ, όμως δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει η ομάδα του την ήττα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ένα κομβικό στοιχείο που έκανε τη διαφορά για τους γηπεδούχους ήταν η καλή αναλογία στις ασίστ και τα λάθη. Οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη μοίρασαν 26 τελικές πάσες για μόλις 11 λάθη και σε συνδυασμό με τα 20/28 δίποντα δεν θα μπορούσαν να ηττηθούν.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ