21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Θεός για οκτάδα ο Ήφαιστος!

Ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα πανηγύρισε ο Ήφαιστος Λήμνου στο Ρέθυμνο, επικρατώντας με 85-82 του Ρεθύμνου, που έπαιζε την επιβίωσή του στο ματς αυτό, αλλά το καθαρό μυαλό των παικτών του Σωτήρη Μανωλόπουλου, ήταν εκείνο που τους έδωσε τις λύσεις, για να κυριαρχήσουν σε όλο το ματς και να πάρουν το ιστορικό πρώτο «διπλό», που στην πορεία μπορεί να σημαίνει... playoffs.

Το παιχνίδι

Ύστερα από δύο τρίποντα του Τζόνσον για το Ρέθυμνο, εκείνος που πήρε τα ηνία ήταν ο Ήφαιστος, με τον Μούρτο και τον Έβανς να αντιστρέφουν άμεσα την κατάσταση με ένα γρήγορο 0-7, που θα διαμόρφωνε το 6-10 στο πρώτο πεντάλεπτο. Μέχρι το τέλος της περιόδου, τα μακρινά σουτ του Φρειμάνις έδωσαν μεγαλύτερο «αέρα» στους Λημνιώτες, που βρέθηκαν στον +8 (11-19).

Το παιχνίδι μεταφέρθηκε χαμηλά για τους φιλοξενούμενους και μέσα σε τρία λεπτά στη δεύτερη περίοδο ο Ζιάγκος αναγκάστηκε σε τάιμ άουτ, μετά τα καλάθια των Γόντικα-Χαριτόπουλου (13-25). Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τους Αμερικανούς και το τρίποντο του Τζόουνς διαμόρφωνε το 21-27 στου δρόμου τα μισά στο δεκάλεπτο, αλλά ο Μπρέιζελτον και ο Φρειμάνις είχαν πάλι τις απαντήσεις, για να φτάσει η απόσταση και στους 13 πόντους (24-37 στο 19'). Με Κλάντον και Χριστοδούλου, η κρητική ομάδα συμμάζεψε λίγο την κατάσταση και το -9 στα αποδυτήρια δεν έμοιαζε άσχημο (30-39).

Ο Μπαρτ πέτυχε το πρώτο του καλάθι εντός παιδιάς στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και με τον Γλυνιαδάκη να απειλεί από κοντά, φάνηκε απειλητικό και το Ρέθυμνο (37-43 στο 24'). Μέσα σε δυο λεπτά, όμως, όλα έμοιαζαν να «γκρεμίζονται», με τον Ήφαιστο να βρίσκει ψύχραιμα λύσεις από τους Μπρέιζελτον και Σμιθ, τους γηπεδούχους να βγάζουν εκνευρισμό και τον Σιγκούνα να παίρνει τεχνική ποινή, με αποτέλεσμα το σερί 0-14, που έφερε την απόσταση κοντά στο +20 (37-56). Το καλό νέο για τους παίκτες του Ζιάγκου, ήταν πως οι Μπαρτ και Ντάνιελς δεν πτοήθηκαν και... πάλι το μάζεψαν κατά κάποιο τρόπο, με αποτέλεσμα να μειώσουν έστω στο -10, μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο (49-59).

Κάπως έτσι, ήρθε και η ψυχολογία, ώστε ο Μπαρτ και πάλι ως πρωταγωνιστής να σπρώξει την ομάδα του και, σε δύο περιπτώσεις, η διαφορά να μειωθεί στους τρεις πόντους μέχρι τα μέσα του δεκαλέπτου (64-67). Αυτό, που δεν είχε, όμως, ήταν το μεγάλο σουτ και αυτό είχαν στην απέναντι πλευρά οι Γκότσερ και Μπρέιζελτον, για το 64-53 στα 4:23 για το φινάλε. Ο Γόντικας έκανε εξίσου σπουδαία δουλειά χαμηλά και απέναντι στις σποραδικές λύσεις των Μπαρτ και Ντάνιελς, η ψυχραιμία των νησιωτών με νέες λύσεις από Φρειμάνις και Γκότσερ «καθάρισαν» το ματς, με τα επόμενα μακρινά σουτ του Ρεθύμνου να μην του φτάνουν χρονικά.

Δεκάλεπτα: 11-19, 30-39, 49-59, 82-85

ΤΡΙΑΔΑ ΦΩΤΙΑ: Θα ήταν, μάλλον, λάθος να μιλήσουμε μόνο για έναν παίκτη στο μεγάλο «διπλό» του Ηφαίστου, αλλά ίσως για τρεις που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Ο Ρόλαντς Φρειμάνις είχε 20 πόντους με πέντε ριμπάουντ και ήταν εκείνος, που έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να εγκαθιδρύσει εξαρχής την κυριαρχία της. Ο Τάιρον Μπρέιζελτον και ο Τόντρικ Γκότσερ, από τη δική τους πλευρά, ήταν εκείνοι που πήραν τις σημαντικές προσπάθειες στο τέλος, που αποτελείωσαν το Ρέθυμνο, με τον πρώτο να φτάνει τους 17 πόντους, με επτά ριμπάουντ και έξι ασίστ, ενώ ο δεύτερος τελείωσε με 14 πόντους και οκτώ ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν έχεις υπέρ σου 13 παραπάνω κατοχές (11 παραπάνω εποθετικά ριμπάουντ και δύο λιγότερα λάθη), είναι πολύ δύσκολο να χάσεις. Για το λόγο αυτόν, άλλωστε, οι φιλοξενούμενοι είχαν τον πλήρη έλεγχο σε σχεδόν ολόκληρο το ματς, αξιοποιώντας τις με ένα αξιοπρεπές 46% (27/58) στα σουτ εντός παιδιάς, με τα 12/24 τρίποντα του Ρεθύμνου, ήτοι ευστοχία στο εντυπωσιακό 50%, να μην μπορούν να το ισοσταθμίσουν.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ