26.8 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Θετικό κλίμα για συνέχιση της Basket League

Η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του γενικού lockdown στη χώρα γεννά το ερώτημα τι θα γίνει με το πρωτάθλημα της Basket League. Θα συνεχιστεί ή θα διακοπεί για όσο διάστημα διαρκεί αυτό το απαγορευτικό;

Μετά την πρόσφατη αναστολή κάθε δραστηριότητας στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, η ποδοσφαιρική Super League και η Basket League ήταν τα μόνα πρωταθλήματα που εξαιρέθηκαν και συνέχισαν κανονικά, με το σκεπτικό ότι σε αυτά διενεργούνται τακτικά τεστ Covid. Όμως το γενικό lockdown δημιουργεί νέα δεδομένα, λόγω των περιορισμών που εισάγει στις πάσης φύσεως μετακινήσεις.

Το τι θα συμβεί θα το μάθουμε σε λίγες ώρες. Περί τις 6 το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα ανακοινώσει τις σχετικές αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το κλίμα για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων της Super League και της Basket League είναι θετικό. Οι πιέσεις που ασκούν κυρίως οι ομάδες του ποδοσφαίρου είναι μεγάλες (επικαλούνται μεγάλες απώλειες εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τους χορηγούς σε περίπτωση διακοπής των αγώνων, κάτι που ισχύει και για τις ομάδες μπάσκετ της Α1), σε σημείο ώστε να έχει διαμορφωθεί μια τάση υπέρ της συνέχισης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Την τελευταία κουβέντα, ωστόσο, θα πει ο Νίκος Χαρδαλιάς...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ