16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

“Λουκέτο” στη χώρα από το Σάββατο

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου η χώρα κλείνει ξανά. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επιβολή καθολικού lockdown σε όλη την ελληνική επικράτεια από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 7/11 μέχρι τις 30/11, για τρεις εβδομάδες δηλαδή. Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες και η συνεπαγόμενη πίεση στο σύστημα υγείας ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να πάρει αυτή την απόφαση, ακούγοντας την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, όπως ο ίδιος είπε.

Το lockdown θα μοιάζει με αυτό του Απριλίου. Η κυκλοφορία των πολιτών θα επιτρέπεται μόνο με αποστολή μηνύματος στο 13033, ενώ θα κλείσουν και όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα διανομής έτοιμου φαγητού, τα φαρμακεία και τα καταστήματα όπου πωλούνται είδη πρώτης ανάγκης.

Η βασική διαφορά είναι ότι θα παραμείνουν ανοικτά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία. Αντίθετα, θα κλείσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια και οι μαθητές τους θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ