13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

“Θετικοί στον ιό σε Μπανταλόνα και Σαραγόσα”

Στην Ισπανία προσπαθούν σιγά σιγά να βάλουν μπροστά το πρωτάθλημα με στόχο να ξεκινήσει ξανά αυτό περί τα τέλη Ιουνίου και να ολοκληρωθεί μέσα από ένα μίνι τουρνουά 12 ομάδων, αποδεικνύεται όμως πως αυτή η προσπάθεια δεν θα είναι εύκολη. Διότι ο κορωνοϊός εξακολουθεί να είναι παρών.

Πριν αρχίσουν και πάλι τις προπονήσεις, οι 12 αυτές ομάδες υπέβαλαν τους παίκτες και το υπόλοιπο έμψυχο δυναμικό τους σε τεστ και σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ιβηρική, σε δύο εξ αυτών των ομάδων βρέθηκαν κάποιοι θετικοί στον ιό. Για την ακρίβεια, τα τεστ που έγιναν ήταν δύο ειδών: ένα τεστ για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άνθρωποι που είναι τώρα θετικοί στον ιό και ένα τεστ αντισωμάτων που δείχνει αν κάποιος ήταν φορέας του κορωνοϊού. Στην Μπανταλόνα και τη Σαραγόσα βρέθηκαν κάποιοι θετικοί μετά και από τα δύο αυτά είδη τεστ.

Το πρόβλημα είναι πως σε αυτή την πρώιμη φάση των προπονήσεων, που ακόμα είναι επί της ουσίας ατομικές δεν υπάρχει συγκεκριμένο υγεινομικό πρωτόκολλο, που να υποδεικνύει μα ακρίβεια τον τρόπο αντιμετώπισης των κρουσμάτων. Τέτοια πρωτόκολλα έχουν καταρτιστεί για τις περιπτώσεις που βρεθούν κρούσματα ενώ έχουν αρχίσει οι αγώνες.

Τώρα το μόνο που μπορούν να κάνουν οι ομάδες είναι να απομονώνουν τους θετικούς, θέτοντάς τους σε καραντίνα δύο εβδομάδων. Όμως ακόμα κι έτσι, αντιλαμβάνεται κανείς τα προβλήματα που ανακύπτουν, δεδομένου ότι δεν μπορούν να γίνουν σωστά οι προπονήσεις και δεν θα είναι στο τέλος ίδιος ο βαθμός ετοιμότητας των ομάδων.

Προπονήσεις έχουν αρχίσει οι περισσότερες ομάδες της ACB από την περασμένη Δευτέρα, ενώ μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να αρχίσουν και όσες εκ των 12 δεν έχουν αρχίσει ακόμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ