17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Θέρισε»… με το ρόπαλό του τον συμπολίτη

Ο Ηρακλής πήρε το «ρόπαλό» του και ήταν επιβλητικός έναντι του ΠΑΟΚ στο τοπικό ντέρμπι της πρεμιέρας της Basket League, με το σύνολο του Βαγγέλη Ζιάγκου να δείχνει, μετά και την ήττα του Άρη στο Μεσολόγγι, ποιος... διαφεντεύει τη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας με 75-57 και πραγματοποιώντας ιδανική πρεμιέρα.

Με τα μακρινά σουτ και τους Καββαδά-Τσαϊρέλη να κυριαρχούν στη ρακέτα, ο Ηρακλής άρχισε πολύ δυνατά με ένα αρχικό 12-0 στο πρώτο πεντάλεπτο, με το «μπαράζ» ευστοχίας των παικτών του Ζιάγκου, που παράλληλα περιόρισαν σε μόνο δύο εύστοχα σουτ εντός παιδιάς τον ΠΑΟΚ, να έχουν τον πλήρη έλεγχο (25-9).

Ο δείκτης, με τη διαρκή συμβολή των Αμερικανών, έφτασε μέχρι και στο +21 (30-9), αλλά κάπου εκεί ο Λαβ πήρε το δικό του «όπλο» και με συνεχόμενα εύστοχα σουτ… μάζεψε την κατάσταση για τον «Δικέφαλο», δίνοντας ελπίδες εν όψει του δευτέρου ημιχρόνου (37-32).

Ο Μπόουλιν και ο Καββαδάς έδωσαν και πάλι «ώθηση» στον Ηρακλή, με τη διψήφια διαφορά να επανέρχεται πολύ σύντομα και τους Σαγκς-Τσαϊρέλη όχι μόνο να τη διατηρούν, αλλά να φτάνει και στα επίπεδα των αρχών της δεύτερης περιόδου, καθώς με τρίποντο του Βεργίνη, το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 59-40, δείχνοντας πως το καλό διάστημα του ΠΑΟΚ δεν ήταν τίποτα παρά μια έκλαμψη.

Το νέο αυτό πολύ καλό διάστημα των «κυανόλευκων» κατέστησαν αρκετά εύκολο το έργο τους στο φινάλε, όπου χρειάζονταν μια στοιχειώδη σοβαρότητα. Οι Βεργίνης και Ντάνιελ είχαν επίσης μπει στην «εξίσωση», προσφέροντας κι άλλες λύσεις στον προπονητή τους, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί ιδανικά η πρεμιέρα.

Δεκάλεπτα: 25-9, 37-32, 59-40, 75-57

ΩΡΙΜΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ: Οι Αμερικανοί επιβεβαίωσαν την φήμη των σκόρερ από το δικό τους μετερίζι ο καθένας, αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με τη δεσποτική παρουσία του Βασίλη Καββαδά στη ρακέτα. Ο αρχηγός του Ηρακλή ήταν εξαιρετικός, δείχνει πιο ώρμος από ποτέ, καθώς και... αρχοντικός, σημειώνοντας σε αυτό το ματς double double 11 πόντων και 13 ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν έχεις στοιχειώδη ευστοχία σε ένα ματς και ο αντίπαλός σου... σπάει τα καλάθια, είναι λογικό να νικήσεις με διαφορά. Σε ένα ματς χωρίς ουσιαστικά διαφορά στις κατοχές, ο Ηρακλής είχε 47% στα σουτ εντός παιδιάς και ο ΠΑΟΚ το «φτωχό» 29%, κάτι που δείχνει το λόγο του τελικού +18 για το «Γηραιό».

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ