20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Θέλημα Μπράουν η νίκη ανακούφισης της Λάρισας (vids)

Κλισέ αλλά στη Λάρισα νίκησε αυτός που το ήθελε περισσότερο. Η Λάρισα με τις τρεις συνεχόμενες ήττες ήταν καθηλωμένη στην τελευταία θέση μαζί με το Μεσολόγγι και η νίκη επί του Κολοσσού αντιμετωπιζόταν σαν οξυγόνο. Με πρωταγωνιστή τον Κεν Μπράουν, την πήρε με 82-73 και μαζί μια βαθιά ανάσα που θα της χρειαστεί για να συνεχίσει την προσπάθεια στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου. Για τον Κολοσσό αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική ήττα και με ρεκόρ 6-11, είναι αναγκασμένος να κοιτάζει πίσω του.

 

 

Με καλή αμυντική συμπεριφορά και στηριζόμενη στο ταλέντο των παικτών της στην επίθεση, η Λάρισα είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου προηγήθηκε με 14-6 στα μισά της πρώτης περιόδου και 20-10 στο 7', για να κλείσει το δεκάλεπτο με ένα σερί 5-0 του Κολοσσού που μάζεψε τη διαφορά (20-15) και ακόμη περισσότερο με ένα τρίποντο του Ζάρα στην αρχή της δεύτερης (20-18).

 


Σε εκείνο το σημείο όμως οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τον έλεγχο της κατάστασης. Με ένα σερί 12-0 σε κάτι λιγότερο από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά, βρέθηκαν στο +14 (32-18 στο 14') ενώ λίγο μετά η «ψαλίδα» άνοιξε στους 16 (37-21 στο 15'). Αν και είχε μεγάλο αριθμό λαθών (10 στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα), ο Κολοσσός αντέδρασε, βρήκε λύσεις με μία ζώνη «3-2» και απάντησε με ένα σερί 10-0 που έκανε το 37-31 στο 19'. Στο τέλος του ημιχρόνου η Λάρισα ήταν μπροστά με 42-33.

 

 

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η Λάρισα βρέθηκε στο +15 (48-33) αλλά ο Κολοσσός βρήκε τον τρόπο να μη χάσει την επαφή του με το σκορ, μειώνοντας στους οχτώ στο 26' (52-44) και στους τέσσερις στο 29' (58-54), αφού οι γηπεδούχοι είχαν χάσει τη συγκέντρωση τους και είχαν, κατά κανόνα, κακές επιλογές στην επίθεση. Κατάφεραν ωστόσο να κρατήσουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη στο τέλος της τρίτης περιόδου που ολοκληρώθηκε με 62-54.

 

 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην τέταρτη περίοδο και με ένα σερί 8-3, βρέθηκαν στο +13 στο 34' (70-57) όμως όπως και στις προηγούμενες φορές στις οποίες ξέφυγαν ο Κολοσσός βρήκε γρήγορα τον τρόπο να επιστρέψει. Με τον Θόδωρο Ζάρα ζεστό, οι Ρόδιοι μείωσαν στους επτά (72-65) αλλά ο Κεν Μπράουν έβαλε δύο «μεγάλα» τρίποντα και ξεκόλλησε τη Λάρισα (78-67 στο 37'). Ο Κολοσσός έκανε μία τελευταία προσπάθεια (80-73 στο 39') αλλά δεν είχε τον τρόπο και τον χρόνο για να γυρίσει τούμπα ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν πίσω σε όλη τη διάρκεια του.

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Ο Κεν Μπράουν ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες της Λάρισας με διψήφιο αριθμό πόντων. Δεν ήταν μόνο αυτό όμως. Είχε κάποια κρίσιμα καλάθια, τελείωσε το ματς με 6/6 τρίποντα (ισοφάρισε το ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος αφού την ίδια επίδοση είχε ο Κόζι του Λαυρίου κόντρα στον Άρη) κι ακόμη πέντε ασίστ, τρία ριμπάουντ και ένα κλέψιμο.

 

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Ένα από τα πιο ισορροπημένα παιχνίδια της έκανε η Λάρισα αφού δεν έπαιξε... μονόπατα με τρίποντα όπως κάνει συνήθως. Έψαξε σκορ κι από κοντά, τελείωσε με περισσότερα δίποντα (εύστοχα και εκτελεσμένα) από τρίποντα και εκτέλεσε πολύ καλά και στις δύο κατηγορίες (53% στα δίποντα, 47% στα τρίποντα).

 

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ