22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θέαμα στη Λάρισα με «πράσινα» κέρδη (vid)

Δύο ομάδες πρόσφεραν ένα «χορταστικό» παιχνίδι στη Λάρισα και ο Παναθηναϊκός δεν άφησε να τεθεί υπό αμφισβήτηση μέχρι το τέλος η ποιοτική του ανωτερότητα, επικρατώντας της ομώνυμης ομάδας (3-9) με 98-89, συνεχίζοντας να είναι κυρίαρχος στην Basket League (10-1) και αποκομίζοντας επιπλέον αγωνιστικά οφέλη, με παίκτες σαν τον Όγκαστ, τον Μποχωρίδη, τον Μπέντιλ, ακόμη και τον Βουγιούκα ή τον Φόστερ να δείχνουν στον Όντεντ Κάτας, ότι μπορεί να υπολογίζει στο να πάρει θετικά στοιχεία από αυτούς στα επόμενα παιχνίδια, την ίδια ώρα που οι Θεσσαλοί παραμένουν ουραγοί της κατηγορίας.

Η Λάρισα έδειξε εξαρχής πως κάθε παρά στόχο είχε να... ταμπουρωθεί, διαλέγοντας εύστοχα να «ταΐσει» τους ψηλούς της, με τον Κώττα να παίρνει «μάχες» από τον Όγκαστ κι ένα κάρφωμα του Μπράουν να διαμορφώνει το 12-9 στο πρώτο τετράλεπτο. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με ένα γρήγορο 0-4, που όμως δεν είχε συνέχεια και η σωστή προγέγγιση του Παπανικολόπουλου είχε ως αποτέλεσμα 8/8 δίποντα σε κάποιο σημείο, με συνέπεια η ομάδα του να φτάσει και στο +6 (19-13 στο 6'), σε ένα πρώτο δεκάλεπτο που της ανήκε (25-23).

Η απάντηση για τους παίκτες του Κάτας δόθηκε από τους ξένους με προσωπικότητα, που διαθέτει το ρόστερ του. Ο Μακ ήταν σε καλή μέρα και ο Νέντοβιτς είχε αρκετές θετικές στιγμές, με αποτέλεσμα μέσα σε δύο λεπτά το «τριφύλλι» να έχει δικό του +6 (27-33), ενώ παρά την ευστοχία του αντιπάλου από μακριά ξέφυγε κι άλλο, με τη συνεργασία Μποχωρίδη-Βουγιούκα αυτή την φορά να μεγαλώνει την απόσταση στο +11 (41-52). Οι νέες ανάσες από τον Κώττα, όμως, περιόρισαν τη ζημιά των Θεσσαλών μέχρι την ανάπαυλα (49-56).

Με τον Ρας να ευστοχεί από μακριά, οι γηπεδούχοι δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για ανατροπή στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου (56-59 στο 23'), αλλά τα τρίποντα των Νέντοβιτς-Μποχωρίδη απομάκρυναν τον Παναθηναϊκό, που εμπιστέυτηκε τον Φόστερ και τον Όγκαστ για αρκετή ώρα και δικαιώθηκε. Οι ατομικές ενέργειες του πρώτου και η δράση του δεύτερου κοντά στο καλάθι έφεραν αποτέλεσμα σε ένα σταθερό προβάδισμα κοντά στο διψήφιο (65-74), με μια βολή του Σμιθ να διαμορφώνει το 66-74 της περιόδου.

Αρκετοί ήταν οι παίκτες του Κάτας, που βρίσκονταν στην «εξίσωση» του σκοραρίσματος, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά να βρεθεί η ομάδα στο +12 με σχεδόν έξι λεπτά για το τέλος, αν και αμέσως μετά πήρε τάιμ άουτ, ώστε να εξηγήσει στους παίκτες πως η μπάλα πρέπει να πάει στη ρακέτα, με ένα καλάθι του Καμπερίδη να μειώνει σε 75-85. Ο Ρας, όμως, ήταν ο μόνος συνεπής από ένα σημείο κι έπειτα στην επίθεση με τα μακρινά του σουτ και δε θα μπορούσε, φυσικά, να τα βάλει με την «πράσινη πολυφωνία», που διατηρήθηκε έως το τέλος κι έφερε το τελικό 98-89.

Δεκάλεπτα: 25-23, 49-56, 66-74, 89-98

ΦΩΝΑΞΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον Νεμάνια Νέντοβιτς, που έκανε όσα χρειάζονταν για να δείξει την κλάση του, ή τον Ντίνο Μήτογλου που και πάλι κυριάρχησε. Στην Basket League, όμως, ο προπονητής μιας μεγάλης ομάδας δοκιμάζει και σχήματα, για να δει αν μπορούν να αποδώσουν κι άλλοι παίκτες, με αρκετούς στο ματς αυτό να δείχνουν στον Όντεντ Κάτας, ότι μπορούν, με τους Λευτέρη Μποχωρίδη (12 π., 5/11 σουτ) και Ζακ Όγκαστ (9 π., 3/3 δ., 4 ρ.), ειδικά, να «φωνάζουν» παρόντες.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός μέτρησε τρεις παραπάνω κατοχές από πέντε παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ (7-12), αν και είχε δύο περισσότερα λάθη (10-12), και τις συνδύασε με ένα ουσιώδες 11/22 στα τρίποντα έναντι 12/28 του αντιπάλου του, παίρνοντας έτσι το αποτέλεσμα. Παράλληλα, σημαντικό είναι το γεγονός, ότι πήρε 42 πόντους από τον πιο «βαθύ» πάγκο του έναντι των 20 της Λάρισας.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ